svetvemne.cz

Silvestrovské škvarkové pagáčky

    

Recept na přípravu šťavnatých pagáčků. Pagáčky nejsou suché, mají mírně kořeněnou chuť a výborně se hodí k silvestrovskému šampaňskému.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká300gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl1.5čajové lžičky
tuk ztužený - margarín80gramů
vejce slepičí2kusy
škvarky150gramů

1. Těsto

mléko 200 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká 300 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

V troše vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, sůl, pepř a zbylé mléko, přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.

Těsto

2. Náplň

škvarky 150 gramů  tuk ztužený - margarín 80 gramů

Mleté škvarky smícháme se změklým rostlinným tukem.

Náplň

3. 

Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi jeden a půl centimetru, potřeme škvarkovou náplní.

4. 

Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly.

5. 

Potom přeložíme jeden okraj přes druhý a necháme ještě dokynout asi 10 minut poté těsto znovu rozválíme a postup zopakujeme.

6. 

Těsto rozválíme a vykrajujeme pagáčky.

7. 

vejce slepičí 1 kus

Pagáčiky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit