Silvestrovské škvarkové pagáčky

Recept na přípravu šťavnatých pagáčků. Pagáčky nejsou suché, mají mírně kořeněnou chuť a výborně se hodí k silvestrovskému šampaňskému.
recept,fotorecept,škvarky,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1.5 0 | čajové lžičky kcal | |
tuk ztužený - margarín | 80 691 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
škvarky | 150 1112 | gramů kcal |
Recept
1. Těsto
mléko 200 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1.5 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
V troše vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, sůl, pepř a zbylé mléko, přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.

2. Náplň
škvarky 150 gramů • tuk ztužený - margarín 80 gramů
Mleté škvarky smícháme se změklým rostlinným tukem.

3.
Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi jeden a půl centimetru, potřeme škvarkovou náplní.

4.
Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly.

5.
Potom přeložíme jeden okraj přes druhý a necháme ještě dokynout asi 10 minut poté těsto znovu rozválíme a postup zopakujeme.

6.
Těsto rozválíme a vykrajujeme pagáčky.

7.
vejce slepičí 1 kus
Pagáčiky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!