svetvemne.cz

Silvestrovské škvarkové pagáčky

     

Recept na přípravu šťavnatých pagáčků. Pagáčky nejsou suché, mají mírně kořeněnou chuť a výborně se hodí k silvestrovskému šampaňskému.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový½čajové lžičky
Droždí čerstvé20gramů
Mléko200mililitrů
Mouka hladká300gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl1.5čajové lžičky
Tuk ztužený - margarín80gramů
Vejce slepičí2kusy
Škvarky150gramů

1. Těsto

mléko 200 ml  droždí čerstvé 20 g  cukr krystalový ½ ČL  mouka hladká 300 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1.5 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

V troše vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, vejce, sůl, pepř a zbylé mléko, přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme půl hodiny kynout.

Těsto

2. Náplň

škvarky 150 g  tuk ztužený - margarín 80 g

Mleté škvarky smícháme se změklým rostlinným tukem.

Náplň

3. 

Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku asi jeden a půl centimetru, potřeme škvarkovou náplní.

4. 

Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly.

5. 

Potom přeložíme jeden okraj přes druhý a necháme ještě dokynout asi 10 minut poté těsto znovu rozválíme a postup zopakujeme.

6. 

Těsto rozválíme a vykrajujeme pagáčky.

7. 

vejce slepičí 1 ks

Pagáčiky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit