RECEPTY

Žabky

Žabky

Výborná chuťovka vhodná na oslavy, zahradní party, silvestra či jen tak na posezení.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,mléko,klobása,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový20gramů
droždí čerstvé30gramů
klobása-
mléko300mililitrů
mouka polohrubá500gramů
máslo425gramů
olej slunečnicový-
petrželová nať-
semínka sezamová-
sýr tavený100gramů
sůl5gramů
vejce slepičí1kus
česnek3kusy

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 500 gramů  mléko 300 mililitrů  máslo 300 gramů  droždí čerstvé 30 gramů  cukr krystalový 20 gramů  sůl 5 gramů

Do mouky přilijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, měkké máslo, cukr a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut nakynout.

2. 

Pom těsto vyválíme na pomoučeném vále.

3. 

semínka sezamová  olej slunečnicový  vejce slepičí 1 kus

Vykrojíme z těsta kolečka a vytvarujeme z nich buchtičky, které poklademe na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

4. 

Dáme upéct do trouby na 20-25 minut.

5. 

máslo 125 gramů  česnek 3 kusy  sýr tavený 100 gramů

Rozmícháme máslo se sýrem a s utřeným česnekem.

6. 

klobása  petrželová nať

Upečené a vychladlé buchtičky do 2/3 nařízneme, naplníme nádivkou a kolečkem klobásy, aby vznikl dojem žáby s protáhlými ústy. Můžeme dozdobit petrželkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie