Žabky

Výborná chuťovka vhodná na oslavy, zahradní party, silvestra či jen tak na posezení.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mléko,klobása,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 20 81 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 30 31 | gramů kcal | |
klobása | 0 ?? | kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
máslo | 425 3120 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
semínka sezamová | 0 ?? | kcal | |
sýr tavený | 100 260 | gramů kcal | |
sůl | 5 0 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
česnek | 3 ?? | kusy kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 500 gramů • mléko 300 mililitrů • máslo 300 gramů • droždí čerstvé 30 gramů • cukr krystalový 20 gramů • sůl 5 gramů
Do mouky přilijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, měkké máslo, cukr a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut nakynout.

2.
Pom těsto vyválíme na pomoučeném vále.

3.
semínka sezamová • olej slunečnicový • vejce slepičí 1 kus
Vykrojíme z těsta kolečka a vytvarujeme z nich buchtičky, které poklademe na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.

4.
Dáme upéct do trouby na 20-25 minut.

5.
máslo 125 gramů • česnek 3 kusy • sýr tavený 100 gramů
Rozmícháme máslo se sýrem a s utřeným česnekem.

6.
Upečené a vychladlé buchtičky do 2/3 nařízneme, naplníme nádivkou a kolečkem klobásy, aby vznikl dojem žáby s protáhlými ústy. Můžeme dozdobit petrželkou.

Dobrou chuť!