Žabky
Výborná chuťovka vhodná na oslavy, zahradní party, silvestra či jen tak na posezení.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mléko,klobása,Slané chuťovky,Silvestrovské
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 20 | gramů | |
droždí čerstvé | 30 | gramů | |
klobása | - | ||
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
máslo | 425 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
petrželová nať | - | ||
semínka sezamová | - | ||
sýr tavený | 100 | gramů | |
sůl | 5 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
česnek | 3 | kusy |
Recept
1.
mouka polohrubá 500 gramů • mléko 300 mililitrů • máslo 300 gramů • droždí čerstvé 30 gramů • cukr krystalový 20 gramů • sůl 5 gramů
Do mouky přilijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, měkké máslo, cukr a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut nakynout.
2.
Pom těsto vyválíme na pomoučeném vále.
3.
semínka sezamová • olej slunečnicový • vejce slepičí 1 kus
Vykrojíme z těsta kolečka a vytvarujeme z nich buchtičky, které poklademe na vymaštěný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
4.
Dáme upéct do trouby na 20-25 minut.
5.
máslo 125 gramů • česnek 3 kusy • sýr tavený 100 gramů
Rozmícháme máslo se sýrem a s utřeným česnekem.
6.
Upečené a vychladlé buchtičky do 2/3 nařízneme, naplníme nádivkou a kolečkem klobásy, aby vznikl dojem žáby s protáhlými ústy. Můžeme dozdobit petrželkou.
Dobrou chuť!