svetvemne.cz

Česneková kolečka

    

Lahůdka hodící se k vínu i pivu.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory300gramů
cukr krystalový2čajové lžičky
droždí čerstvé42gramů
kmín drcený1čajová lžička
majoránka1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
mouka polohrubá500gramů
olej slunečnicový100mililitrů
paprika červená mletá1polévková lžíce
sýr Feta200gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
česnek7stroužků

1. Příprava kvásku

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 2 čajové lžičky

V teplém mléce rozdrobíme kvasnice s cukrem. Kvásek necháme vykynout (droždí se objeví na hladině mléka).

Příprava kvásku

2. Priprava cesta

mouka polohrubá 500 gramů  sůl 1 čajová lžička  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů

Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.

Priprava cesta

3. Těsto necháme vykynout

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Těsto necháme vykynout

4. Nádivka

brambory 300 gramů  sýr Feta 200 gramů  česnek 6 stroužků  paprika červená mletá 1 polévková lžíce  kmín drcený 1 čajová lžička  majoránka 1 čajová lžička

Nádivku vytvoříme smícháním pomačkaných uvařených brambor se sýrem, prolisovaným česnekem, červenou paprikou, kmínem a majoránkou.

Nádivka

5. 

Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníka. Do jedné třetiny každého obdélníku naneseme nádivku. Vytvoříme dvě rolády, které nakrájíme na cca 2 cm silná kolečka.

6. Pečeme

vejce slepičí 1 kus  česnek 1 stroužek

Kolečka poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem s prolisovaným česnekem. Pečeme na 180 °C 20 minut.

Pečeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit