Česneková kolečka

Lahůdka hodící se k vínu i pivu.
recept,fotorecept,brambory,sýr Feta,česnek,česnek,Slané chuťovky,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
25
Hmotnost porce
63 g
Energie porce
159 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 276 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 2 41 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1 17 | čajová lžička kcal | |
majoránka | 1 11 | čajová lžička kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
paprika červená mletá | 1 48 | polévková lžíce kcal | |
sýr Feta | 200 526 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
česnek | 7 38 | stroužků kcal |
Recept
1. Příprava kvásku
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 2 čajové lžičky
V teplém mléce rozdrobíme kvasnice s cukrem. Kvásek necháme vykynout (droždí se objeví na hladině mléka).

2. Priprava cesta
mouka polohrubá 500 gramů • sůl 1 čajová lžička • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů
Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.

3. Těsto necháme vykynout
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

4. Nádivka
brambory 300 gramů • sýr Feta 200 gramů • česnek 6 stroužků • paprika červená mletá 1 polévková lžíce • kmín drcený 1 čajová lžička • majoránka 1 čajová lžička
Nádivku vytvoříme smícháním pomačkaných uvařených brambor se sýrem, prolisovaným česnekem, červenou paprikou, kmínem a majoránkou.

5.
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníka. Do jedné třetiny každého obdélníku naneseme nádivku. Vytvoříme dvě rolády, které nakrájíme na cca 2 cm silná kolečka.

6. Pečeme
vejce slepičí 1 kus • česnek 1 stroužek
Kolečka poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem s prolisovaným česnekem. Pečeme na 180 °C 20 minut.

Dobrou chuť!