Plněná tortila s tofu
Chutná vegetariánská tortila.
recept,fotorecept,brambory,tofu bílé,salát ledový,tortila,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brambory | 100 | gramů | |
cibule | 50 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | čajová lžička | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
paprika červená | 50 | gramů | |
salát ledový | - | ||
sůl mořská | ¼ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 180 | gramů | |
tortila | 2 | kusy |
Recept
1. Náplň do tortily
brambory 100 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké hranolky. Na pánvi s trochou oleje je 8 minut opékáme.
3.
paprika červená 50 gramů
Papriku vyčistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Přidáme k bramborám s cibulí a minutku orestujeme.
5.
sůl mořská ¼ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička • hořčice plnotučná 1 čajová lžička
Nádivku ochutíme solí, kukurmou a hořčicí.
6. Plnění tortily
salát ledový • tortila 2 kusy
Tortilu zahřejeme na suché pánvi. Z pánve ji vyndáme, položíme na ni umyté, osušené listy salátu. Na ně umístíme část nádivky a tortilu stočíme. Můžeme podávat.
Dobrou chuť!