RECEPTY

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Recept na křehké voňavé bramborové pagáče. Po upečení jsou měkké.

recept,fotorecept,brambory,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
droždí čerstvé30gramů
mléko350mililitrů
mouka hladká300gramů
mouka polohrubá200gramů
máslo120gramů
olej slunečnicový0.1litru
semínka sezamová-
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí1kus
vejce slepičí-

 

Recept

1. 

mléko 350 mililitrů  droždí čerstvé 30 gramů  vejce slepičí 1 kus  mouka hladká 300 gramů  mouka polohrubá 200 gramů  sůl 3 čajové lžičky  olej slunečnicový 0.1 litru

Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Kvásek smícháme s uvedenými ingrediencemi a vypracujeme nelepivé těsto. Posypeme moukou a necháme kynout.

2. 

Asi po dvaceti minutách kynutí těsto rozválíme na pomoučeném vále.

3. 

brambory 200 gramů  máslo 120 gramů

Na těsto nastrouháme ve slupce uvařené a vychladlé brambory a rostlinný tuk.

4. 

Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly. Těsto ještě jednou překlopíme.

5. 

Přeložíme jeden okraj přes druhý, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 5 minut odstát, aby nám těsto ještě trochu nakynulo.

6. 

Těsto rozválíme a celý postup skládání zopakujeme. Znovu necháme dokynout.

7. 

Potom těsto znovu rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Nožem uděláme mřížkování a vykrajujeme kulaté pagáče.

8. 

vejce slepičí  semínka sezamová

Uložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem nebo kmínem.

9. 

Pečeme při teplotě asi 200 °C 10-15 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie