RECEPTY

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na křehké voňavé bramborové pagáče. Po upečení jsou měkké.

recept,fotorecept,brambory,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

200

184

gramů

kcal

droždí čerstvé

30

31

gramů

kcal

mléko

350

169

mililitrů

kcal

mouka hladká

300

1041

gramů

kcal

mouka polohrubá

200

712

gramů

kcal

máslo

120

881

gramů

kcal

olej slunečnicový

0.1

899

litru

kcal

semínka sezamová

0

??

kcal

sůl

3

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

vejce slepičí

0

??

kcal

 

Recept

1. 

mléko 350 mililitrů  droždí čerstvé 30 gramů  vejce slepičí 1 kus  mouka hladká 300 gramů  mouka polohrubá 200 gramů  sůl 3 čajové lžičky  olej slunečnicový 0.1 litru

Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Kvásek smícháme s uvedenými ingrediencemi a vypracujeme nelepivé těsto. Posypeme moukou a necháme kynout.

Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a...

2. 

Asi po dvaceti minutách kynutí těsto rozválíme na pomoučeném vále.

Asi po dvaceti minutách kynutí těsto...

3. 

brambory 200 gramů  máslo 120 gramů

Na těsto nastrouháme ve slupce uvařené a vychladlé brambory a rostlinný tuk.

Na těsto nastrouháme ve slupce uvařené a...

4. 

Těsto začneme překládat. Skládáme jako obálku. Horní okraj přehneme do středu těsta, a spodní stejně, aby se okraje navzájem dotýkaly. Těsto ještě jednou překlopíme.

Těsto začneme překládat. Skládáme jako...

5. 

Přeložíme jeden okraj přes druhý, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 5 minut odstát, aby nám těsto ještě trochu nakynulo.

Přeložíme jeden okraj přes druhý, posypeme...

6. 

Těsto rozválíme a celý postup skládání zopakujeme. Znovu necháme dokynout.

7. 

Potom těsto znovu rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Nožem uděláme mřížkování a vykrajujeme kulaté pagáče.

Potom těsto znovu rozválíme na tloušťku asi 1...

8. 

vejce slepičí  semínka sezamová

Uložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem nebo kmínem.

Uložíme na vymazaný plech, potřeme...

9. 

Pečeme při teplotě asi 200 °C 10-15 minut dozlatova.

Pečeme při teplotě asi 200 °C 10-15 minut...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit