svetvemne.cz

Škvarkoví šneci

    

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé25gramů
mléko120mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá250gramů
olej slunečnicový50mililitrů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sůl1polévková lžíce
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí1kus
škvarky500gramů

1. 

mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 polévková lžíce  smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů  mléko 120 mililitrů  droždí čerstvé 25 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

Kvásek: odlijeme si část mléka, které zahřejeme tak, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme cukr. Kvásek necháme vzejít. Těsto: hladkou a polohrubou mouku, vejce, sůl, zakysanou smetanu, zbylé mléko, olej a vykynutý kvásek spolu vypracujeme na hladké nelepivé těsto.

2. 

Těsto pomoučníme, překryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout, mezitím si připravíme škvarkovou nádivku.

3. Škvarková nádivka

škvarky 500 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 50 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Škvarky umeleme na masovém mlýnku (můžeme použít i mleté škvarky jako polotovar), přidáme k nim zakysanou smetanu, pepř a sůl.

Škvarková nádivka

4. 

Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochníky.

5. 

Na pomoučeném vále rozválíme těsto, které potřeme škvarkovou nádivkou.

6. 

Potřené těsto srolujeme.

7. 

Roládu nakrájíme na tojúhelníčky. Trojúhelníčky rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit