Škvarkoví šneci

recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),smetana kyselá (14-18% tuku),škvarky,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
30
Hmotnost porce
50 g
Energie porce
215 kcal
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí čerstvé | 25 26 | gramů kcal | |
mléko | 120 58 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 50 450 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 320 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | polévková lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
škvarky | 500 3705 | gramů kcal |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 polévková lžíce • smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů • mléko 120 mililitrů • droždí čerstvé 25 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
Kvásek: odlijeme si část mléka, které zahřejeme tak, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme cukr. Kvásek necháme vzejít. Těsto: hladkou a polohrubou mouku, vejce, sůl, zakysanou smetanu, zbylé mléko, olej a vykynutý kvásek spolu vypracujeme na hladké nelepivé těsto.

2.
Těsto pomoučníme, překryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme v teple asi 30 minut kynout, mezitím si připravíme škvarkovou nádivku.

3. Škvarková nádivka
škvarky 500 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 50 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Škvarky umeleme na masovém mlýnku (můžeme použít i mleté škvarky jako polotovar), přidáme k nim zakysanou smetanu, pepř a sůl.

4.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva bochníky.

5.
Na pomoučeném vále rozválíme těsto, které potřeme škvarkovou nádivkou.

6.
Potřené těsto srolujeme.

7.
Roládu nakrájíme na tojúhelníčky. Trojúhelníčky rozložíme na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut.

Dobrou chuť!