RECEPTY

Škvarkové pagáčové muffiny

Škvarkové pagáčové muffiny

Jednoduše připravené oblíbené škvarkové pagáče bez skládání, vyvalování a vykrajování.

recept,fotorecept,škvarky,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé40gramů
mléko50mililitrů
mouka hladká350gramů
mouka hladká-
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sádlo-
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
škvarky250gramů

 

Recept

1. 

mléko 50 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 40 gramů

V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 350 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 2 čajové lžičky

Do navážené mouky přidáme smetanu, vajíčka, sůl a přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme ho 20 minut zakryté kynout.

3. 

škvarky 250 gramů

Polovinu škvarků rozmixujeme ponorným mixérem, druhou posekáme nadrobno. Přidáme je do těsta a dobře prohněteme.

4. 

mouka hladká

Těsto posypeme moukou, zakryjeme a necháme dalších 20 minut kynout.

5. 

Těsto opět prohněteme a pomocí naběračky na zmrzlinu, kterou si před nabíráním cesta nejprve namočíme do vody, ...

6. 

sádlo

... klademe hromádky těsta do vymazaných forem na muffiny. Naběračku si podle potřeby během nabírání těsta máčíme ve vodě.

7. 

vejce slepičí 1 kus

Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme 20 minut ve formách nakynout.

8. 

Podle chuti je můžeme posypat sezamem, hrubozrnnou solí nebo kmínem.

9. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit