svetvemne.cz

Škvarkové pagáčové muffiny

     

Jednoduše připravené oblíbené škvarkové pagáče bez skládání, vyvalování a vykrajování.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový½čajové lžičky
Droždí čerstvé40gramů
Mléko50mililitrů
Mouka hladká350gramů
Mouka hladká
Smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
Sádlo
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Škvarky250gramů

1. 

mléko 50 ml  cukr krystalový ½ ČL  droždí čerstvé 40 g

V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 350 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 g  vejce slepičí 2 ks  sůl 2 ČL

Do navážené mouky přidáme smetanu, vajíčka, sůl a přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme ho 20 minut zakryté kynout.

3. 

škvarky 250 g

Polovinu škvarků rozmixujeme ponorným mixérem, druhou posekáme nadrobno. Přidáme je do těsta a dobře prohněteme.

4. 

mouka hladká

Těsto posypeme moukou, zakryjeme a necháme dalších 20 minut kynout.

5. 

Těsto opět prohněteme a pomocí naběračky na zmrzlinu, kterou si před nabíráním cesta nejprve namočíme do vody, ...

6. 

sádlo

... klademe hromádky těsta do vymazaných forem na muffiny. Naběračku si podle potřeby během nabírání těsta máčíme ve vodě.

7. 

vejce slepičí 1 ks

Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme 20 minut ve formách nakynout.

8. 

Podle chuti je můžeme posypat sezamem, hrubozrnnou solí nebo kmínem.

9. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit