svetvemne.cz

Plněné pagáče

    

Slaná chuťovka, která na každé oslavě zmizí jako první.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory150gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko300mililitrů
mouka hladká500gramů
mouka hladká-
olej slunečnicový125mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
sýr Eidam 300gramů
sůl½čajové lžičky
tatarská omáčka200mililitrů
vejce slepičí1kus
česnek7stroužků

1. 

brambory 150 gramů

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme.

2. 

mléko 300 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka hladká 500 gramů  sůl ½ čajové lžičky

V teplém mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouku, přidáme nastrouhané brambory a sůl. Přilijeme kvásek.

3. 

olej slunečnicový 125 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů

Začneme vypracovávat těsto a postupně do něj přidáváme olej a smetanu.

4. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme vykynout.

5. 

mouka hladká

Vykynuté rozválíme na pomoučeném vále na hrubší plát. Vykrajujeme kolečka ...

6. 

vejce slepičí 1 kus  sýr Eidam  50 gramů

... klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.

7. 

Pagáče upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme při teplotě asi 180 °C 25 minut.

8. Náplň

tatarská omáčka 200 mililitrů  sýr Eidam  250 gramů  česnek 7 stroužků

Tatarskou omáčku smícháme s nastrouhaným sýrem a očištěným prolisovaným česnekem.

Náplň

9. 

Vychlazené pagáče překrojíme a naplníme nádivkou. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit