RECEPTY

Plněné pagáče

Plněné pagáče

Slaná chuťovka, která na každé oslavě zmizí jako první.

recept,fotorecept,sýr Eidam ,sýr Eidam ,tatarská omáčka,česnek,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory150gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko300mililitrů
mouka hladká500gramů
mouka hladká-
olej slunečnicový125mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
sýr Eidam 300gramů
sůl½čajové lžičky
tatarská omáčka200mililitrů
vejce slepičí1kus
česnek7stroužků

 

Recept

1. 

brambory 150 gramů

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme.

2. 

mléko 300 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů  mouka hladká 500 gramů  sůl ½ čajové lžičky

V teplém mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouku, přidáme nastrouhané brambory a sůl. Přilijeme kvásek.

3. 

olej slunečnicový 125 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů

Začneme vypracovávat těsto a postupně do něj přidáváme olej a smetanu.

4. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme vykynout.

5. 

mouka hladká

Vykynuté rozválíme na pomoučeném vále na hrubší plát. Vykrajujeme kolečka ...

6. 

vejce slepičí 1 kus  sýr Eidam  50 gramů

... klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.

7. 

Pagáče upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme při teplotě asi 180 °C 25 minut.

8. Náplň

tatarská omáčka 200 mililitrů  sýr Eidam  250 gramů  česnek 7 stroužků

Tatarskou omáčku smícháme s nastrouhaným sýrem a očištěným prolisovaným česnekem.

9. 

Vychlazené pagáče překrojíme a naplníme nádivkou. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit