svetvemne.cz

Plněné pagáče

     

Slaná chuťovka, která na každé oslavě zmizí jako první.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Brambory150gramů
Cukr krystalový½čajové lžičky
Droždí čerstvé20gramů
Mléko300mililitrů
Mouka hladká500gramů
Mouka hladká
Olej slunečnicový125mililitrů
Smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
Sýr eidam 300gramů
Sůl½čajové lžičky
Tatarská omáčka200mililitrů
Vejce slepičí1kus
Česnek7stroužků

1. 

brambory 150 g

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme.

2. 

mléko 300 ml  cukr krystalový ½ ČL  droždí čerstvé 20 g  mouka hladká 500 g  sůl ½ ČL

V teplém mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy navážíme mouku, přidáme nastrouhané brambory a sůl. Přilijeme kvásek.

3. 

olej slunečnicový 125 ml  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g

Začneme vypracovávat těsto a postupně do něj přidáváme olej a smetanu.

4. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme vykynout.

5. 

mouka hladká

Vykynuté rozválíme na pomoučeném vále na hrubší plát. Vykrajujeme kolečka ...

6. 

vejce slepičí 1 ks  sýr Eidam  50 g

... klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.

7. 

Pagáče upečeme v rozehřáté troubě. Pečeme při teplotě asi 180 °C 25 minut.

8. Náplň

tatarská omáčka 200 ml  sýr Eidam  250 g  česnek 7 stroužků

Tatarskou omáčku smícháme s nastrouhaným sýrem a očištěným prolisovaným česnekem.

Náplň

9. 

Vychlazené pagáče překrojíme a naplníme nádivkou. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit