Plněný krokodýl

Chuťovka, která zaručeně zaujme a ozdobí stůl na každé oslavě.
recept,fotorecept,mouka hladká,slanina prorostlá,sýr Feta,sýr Eidam ,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí instantní | 2 40 | čajové lžičky kcal | |
kečup | 0 ?? | kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 150 1349 | mililitrů kcal | |
olivy s papričkou | 100 133 | gramů kcal | |
oregano | 0 ?? | kcal | |
rajčata cherry | 150 27 | gramů kcal | |
slanina prorostlá | 100 640 | gramů kcal | |
sýr Eidam | 150 429 | gramů kcal | |
sýr Feta | 100 263 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • olej slunečnicový 150 mililitrů • mouka hladká 500 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • sůl 2 čajové lžičky • droždí instantní 2 čajové lžičky
Z mléka, oleje, mouky, cukru, soli a droždí vypracujeme těsto. Těsto necháme 20 minut kynout a vyválíme ho na pomoučeném vále na přiměřeně velký obdélník. Okraje těsta cca 1-1,5 cm ořízneme. Odřezky nám poslouží k vytvarování očí a nohou krokodýla.

3.
slanina prorostlá 100 gramů • sýr Feta 100 gramů • olivy s papričkou 100 gramů
Na těsto poklademe natenko nakrájenou prorostlou slaninu. Do středu navrstvíme rozdrobený sýr a pokrájené olivy.

4.
rajčata cherry 150 gramů • sýr Eidam 150 gramů
Na olivy navrstvíme na poloviny nakrájená rajčata a od vzniklého valu uložíme na slaninu tence nakrájený sýr. Těsto i ingredience nakrájíme šikmo, od okraje k střednímu valu, na rovnoměrné proužky.

5.
Překládáním vzniklých proužků ...

6.
... vytvoříme tělo krokodýla.

7.
Na koncích vytvarujeme hlavu a nevýrazný ocas.

8.
Z odřezků vytvoříme, obalením rajčat v těstě, oči.

9.
Vytvarujeme nohy.

10.
Tělo krokodýla přendáme na plech vyložený papírem na pečení, pomocí rozšlehaného vajíčka přilepíme oči a nohy a celého krokodýla vajíčkem potřeme.

11.
Krokodýla upečeme při teplotě cca 170 °C po dobu 20-30 minut.

Dobrou chuť!