RECEPTY

Plněný krokodýl

Plněný krokodýl

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Chuťovka, která zaručeně zaujme a ozdobí stůl na každé oslavě.

recept,fotorecept,mouka hladká,slanina prorostlá,sýr Feta,sýr Eidam ,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

1

21

čajová lžička

kcal

droždí instantní

2

40

čajové lžičky

kcal

kečup

0

??

kcal

mléko

250

120

mililitrů

kcal

mouka hladká

500

1735

gramů

kcal

olej slunečnicový

150

1349

mililitrů

kcal

olivy s papričkou

100

133

gramů

kcal

oregano

0

??

kcal

rajčata cherry

150

27

gramů

kcal

slanina prorostlá

100

640

gramů

kcal

sýr Eidam

150

429

gramů

kcal

sýr Feta

100

263

gramů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

 

Recept

1. 

mléko 250 mililitrů  olej slunečnicový 150 mililitrů  mouka hladká 500 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  sůl 2 čajové lžičky  droždí instantní 2 čajové lžičky

Z mléka, oleje, mouky, cukru, soli a droždí vypracujeme těsto. Těsto necháme 20 minut kynout a vyválíme ho na pomoučeném vále na přiměřeně velký obdélník. Okraje těsta cca 1-1,5 cm ořízneme. Odřezky nám poslouží k vytvarování očí a nohou krokodýla.

Z mléka, oleje, mouky, cukru, soli a droždí...

2. 

kečup  oregano

Těsto natřeme kečupem a posypeme oreganem.

Těsto natřeme kečupem a posypeme oreganem....

3. 

slanina prorostlá 100 gramů  sýr Feta 100 gramů  olivy s papričkou 100 gramů

Na těsto poklademe natenko nakrájenou prorostlou slaninu. Do středu navrstvíme rozdrobený sýr a pokrájené olivy.

Na těsto poklademe natenko nakrájenou prorostlou...

4. 

rajčata cherry 150 gramů  sýr Eidam  150 gramů

Na olivy navrstvíme na poloviny nakrájená rajčata a od vzniklého valu uložíme na slaninu tence nakrájený sýr. Těsto i ingredience nakrájíme šikmo, od okraje k střednímu valu, na rovnoměrné proužky.

Na olivy navrstvíme na poloviny nakrájená...

5. 

Překládáním vzniklých proužků ...

Překládáním vzniklých proužků ......

6. 

... vytvoříme tělo krokodýla.

... vytvoříme tělo krokodýla....

7. 

Na koncích vytvarujeme hlavu a nevýrazný ocas.

Na koncích vytvarujeme hlavu a nevýrazný ocas....

8. 

Z odřezků vytvoříme, obalením rajčat v těstě, oči.

Z odřezků vytvoříme, obalením rajčat v...

9. 

Vytvarujeme nohy.

Vytvarujeme nohy....

10. 

Tělo krokodýla přendáme na plech vyložený papírem na pečení, pomocí rozšlehaného vajíčka přilepíme oči a nohy a celého krokodýla vajíčkem potřeme.

Tělo krokodýla přendáme na plech vyložený...

11. 

Krokodýla upečeme při teplotě cca 170 °C po dobu 20-30 minut.

Krokodýla upečeme při teplotě cca 170 °C po...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit