Plněný krokodýl
Chuťovka, která zaručeně zaujme a ozdobí stůl na každé oslavě.
recept,fotorecept,mouka hladká,slanina prorostlá,sýr Feta,sýr Eidam ,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí instantní | 2 | čajové lžičky | |
kečup | - | ||
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
olivy s papričkou | 100 | gramů | |
oregano | - | ||
rajčata cherry | 150 | gramů | |
slanina prorostlá | 100 | gramů | |
sýr Eidam | 150 | gramů | |
sýr Feta | 100 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • olej slunečnicový 150 mililitrů • mouka hladká 500 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • sůl 2 čajové lžičky • droždí instantní 2 čajové lžičky
Z mléka, oleje, mouky, cukru, soli a droždí vypracujeme těsto. Těsto necháme 20 minut kynout a vyválíme ho na pomoučeném vále na přiměřeně velký obdélník. Okraje těsta cca 1-1,5 cm ořízneme. Odřezky nám poslouží k vytvarování očí a nohou krokodýla.
3.
slanina prorostlá 100 gramů • sýr Feta 100 gramů • olivy s papričkou 100 gramů
Na těsto poklademe natenko nakrájenou prorostlou slaninu. Do středu navrstvíme rozdrobený sýr a pokrájené olivy.
4.
rajčata cherry 150 gramů • sýr Eidam 150 gramů
Na olivy navrstvíme na poloviny nakrájená rajčata a od vzniklého valu uložíme na slaninu tence nakrájený sýr. Těsto i ingredience nakrájíme šikmo, od okraje k střednímu valu, na rovnoměrné proužky.
5.
Překládáním vzniklých proužků ...
6.
... vytvoříme tělo krokodýla.
7.
Na koncích vytvarujeme hlavu a nevýrazný ocas.
8.
Z odřezků vytvoříme, obalením rajčat v těstě, oči.
9.
Vytvarujeme nohy.
10.
Tělo krokodýla přendáme na plech vyložený papírem na pečení, pomocí rozšlehaného vajíčka přilepíme oči a nohy a celého krokodýla vajíčkem potřeme.
11.
Krokodýla upečeme při teplotě cca 170 °C po dobu 20-30 minut.
Dobrou chuť!