Žampionový quiche

Recept na slaný francouzský koláč plněný žampionovo-sýrovou nádivkou.
recept,fotorecept,mouka hladká,žampiony,crème fraîche,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky ›Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
crème fraîche | 150 450 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 2 0 | polévkové lžíce kcal | |
žampiony | 250 40 | gramů kcal |
Recept
1. Máslové těsto
mouka hladká 250 gramů • máslo 100 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 2 polévkové lžíce • vejce slepičí 1 kus
Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, sůl, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.

2. Žampionová směs
žampiony 250 gramů • olej olivový • cibule 100 gramů
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme natenko nakrájené žampiony. Pánev zakryjeme, Žampionovou směs podusíme 8 minut.


4. Plnění formiček
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce do tvaru malých formiček na quiche. Těsto vtlačíme do formy.

5.
Na každé těsto poklademe 1 PL žampionové směsi, přidáme na menší kousky nakrájený slaný ovčí sýr, zalijeme 2 ČL připravené smetany. Na povrch každého koláče poklademe kousek francouzského sýra.

6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!