Žampionový quiche
Recept na slaný francouzský koláč plněný žampionovo-sýrovou nádivkou.
recept,fotorecept,mouka hladká,žampiony,crème fraîche,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
crème fraîche | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
olej olivový | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 2 | polévkové lžíce | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
1. Máslové těsto
mouka hladká 250 gramů • máslo 100 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 2 polévkové lžíce • vejce slepičí 1 kus
Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, sůl, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.
2. Žampionová směs
žampiony 250 gramů • olej olivový • cibule 100 gramů
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme natenko nakrájené žampiony. Pánev zakryjeme, Žampionovou směs podusíme 8 minut.
4. Plnění formiček
Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce do tvaru malých formiček na quiche. Těsto vtlačíme do formy.
5.
Na každé těsto poklademe 1 PL žampionové směsi, přidáme na menší kousky nakrájený slaný ovčí sýr, zalijeme 2 ČL připravené smetany. Na povrch každého koláče poklademe kousek francouzského sýra.
6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.
Dobrou chuť!