RECEPTY

Žampionový quiche

Žampionový quiche

Recept na slaný francouzský koláč plněný žampionovo-sýrovou nádivkou.

recept,fotorecept,mouka hladká,žampiony,crème fraîche,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
crème fraîche150mililitrů
mouka hladká250gramů
máslo100gramů
olej olivový-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda2polévkové lžíce
žampiony250gramů

 

Recept

1. Máslové těsto

mouka hladká 250 gramů  máslo 100 gramů  sůl ½ čajové lžičky  voda 2 polévkové lžíce  vejce slepičí 1 kus

Do mísy navážíme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, sůl, vejce a vodu. Vše spolu rukou vypracujeme. Kompaktní máslové těsto necháme na chladném místě 30 minut odpočinout.

2. Žampionová směs

žampiony 250 gramů  olej olivový  cibule 100 gramů

Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme natenko nakrájené žampiony. Pánev zakryjeme, Žampionovou směs podusíme 8 minut.

3. 

crème fraîche 150 mililitrů  vejce slepičí 1 kus

V menší misce ozmícháme smetanu s vejcem.

4. Plnění formiček

Těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každý kus těsta rozválíme na pracovní desce do tvaru malých formiček na quiche. Těsto vtlačíme do formy.

5. 

Na každé těsto poklademe 1 PL žampionové směsi, přidáme na menší kousky nakrájený slaný ovčí sýr, zalijeme 2 ČL připravené smetany. Na povrch každého koláče poklademe kousek francouzského sýra.

6. 

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit