Smetanové pagáčky
Křehké smetanové pagáče, posypané strouhaným sýrem, vhodné na každou oslavu. Jejich příprava je o to jednodušší, protože jsou z nekynutého těsta.
recept,fotorecept,mouka hladká,máslo,smetana kyselá (14-18% tuku),Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
ocet | 1 | čajová lžička | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 150 | gramů | |
sýr tvrdý | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vaječný žloutek | 1 | kus |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 300 gramů • máslo 250 gramů • vaječný žloutek 1 kus • smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů • ocet 1 čajová lžička • sůl 2 čajové lžičky
Všechny ingredience vypracujeme na hladké těsto. Necháme hodinu v chladu odležet.
2.
Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 1cm. Formičkou na pagáče nebo malou skleničkou vykrajujeme pagáčky.
3.
Pagáčky uložíme na vymazaný plech, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v rozpálené troubě asi 10 minut dozlatova.
Dobrou chuť!