Jogurtové placky se sýrem
Nadýchané sýrové placky jsou výbornou přílohou k dobré, husté luštěninové, zeleninové nebo masové polévce. Chcete-li je konzumovat samostatně, doporučujeme podávat se zakysanou smetanou.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,jogurt bílý 3,5% tuku,sýr Gouda,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 200 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olej řepkový | 0 | ||
soda bikarbona | ¾ | čajové lžičky | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • jogurt bílý 3,5% tuku 200 gramů • soda bikarbona ¾ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Mouku smícháme s jogurtem, solí a sodou (případně kypřicím práškem).
2.
Těsto přendáme na vál posypaný hladkou moukou a vytvarujeme do válečku. Rozdělíme na 6 částí.
4.
Každý kousek těsta vytvarujeme do kuličky. Kuličku trochu rozválíme.
5.
Doprostřed placky položíme část sýra a opět vytvoříme kuličku. Podle potřeby podsypeme moukou.
6.
Rozválíme na placku o průměru asi 20 cm.
7.
Placky můžeme péct nasucho na kameninové pánvi. Pokud použijeme teflonovou, doporučujeme potřít ji jemně olejem. Placky pečeme asi 1,5 minuty z jedné...
8.
... a 1,5 minuty z druhé strany. Z pánve pravidelně po každé placce odstraňujeme kuchyňskou papírovou utěrkou přepálenou mouku, která z placek opadává a pánev potíráme olejem.
Dobrou chuť!