svetvemne.cz

Jogurtové placky se sýrem

     

Nadýchané sýrové placky jsou výbornou přílohou k dobré, husté luštěninové, zeleninové nebo masové polévce. Chcete-li je konzumovat samostatně, doporučujeme podávat se zakysanou smetanou.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Jogurt bílý 3,5% tuku200gramů
Mouka hladká200gramů
Mouka hladká
Olej řepkový
Soda bikarbona¾čajové lžičky
Sýr gouda100gramů
Sůl½čajové lžičky

1. 

mouka hladká 200 g  jogurt bílý 3,5% tuku 200 g  soda bikarbona ¾ ČL  sůl ½ ČL

Mouku smícháme s jogurtem, solí a sodou (případně kypřicím práškem).

2. 

Těsto přendáme na vál posypaný hladkou moukou a vytvarujeme do válečku. Rozdělíme na 6 částí.

3. 

sýr Gouda 100 g

Sýr nastrouháme najemno.

4. 

Každý kousek těsta vytvarujeme do kuličky. Kuličku trochu rozválíme.

5. 

mouka hladká

Doprostřed placky položíme část sýra a opět vytvoříme kuličku. Podle potřeby podsypeme moukou.

6. 

Rozválíme na placku o průměru asi 20 cm.

7. 

olej řepkový

Placky můžeme péct nasucho na kameninové pánvi. Pokud použijeme teflonovou, doporučujeme potřít ji jemně olejem. Placky pečeme asi 1,5 minuty z jedné...

8. 

olej řepkový

... a 1,5 minuty z druhé strany. Z pánve pravidelně po každé placce odstraňujeme kuchyňskou papírovou utěrkou přepálenou mouku, která z placek opadává a pánev potíráme olejem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit