RECEPTY

Jogurtové placky se sýrem

Jogurtové placky se sýrem

Nadýchané sýrové placky jsou výbornou přílohou k dobré, husté luštěninové, zeleninové nebo masové polévce. Chcete-li je konzumovat samostatně, doporučujeme podávat se zakysanou smetanou.

recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,jogurt bílý 3,5% tuku,sýr Gouda,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

jogurt bílý 3,5% tuku200gramů
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
olej řepkový0
soda bikarbona¾čajové lžičky
sýr Gouda100gramů
sůl½čajové lžičky

 

Recept

1. 

mouka hladká 200 gramů  jogurt bílý 3,5% tuku 200 gramů  soda bikarbona ¾ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Mouku smícháme s jogurtem, solí a sodou (případně kypřicím práškem).

2. 

Těsto přendáme na vál posypaný hladkou moukou a vytvarujeme do válečku. Rozdělíme na 6 částí.

3. 

sýr Gouda 100 gramů

Sýr najemno nastrouháme.

4. 

Každý kousek těsta vytvarujeme do kuličky. Kuličku trochu rozválíme.

5. 

mouka hladká

Doprostřed placky položíme část sýra a opět vytvoříme kuličku. Podle potřeby podsypeme moukou.

6. 

Rozválíme na placku o průměru asi 20 cm.

7. 

olej řepkový

Placky můžeme péct nasucho na kameninové pánvi. Pokud použijeme teflonovou, doporučujeme potřít ji jemně olejem. Placky pečeme asi 1,5 minuty z jedné...

8. 

olej řepkový

... a 1,5 minuty z druhé strany. Z pánve pravidelně po každé placce odstraňujeme kuchyňskou papírovou utěrkou přepálenou mouku, která z placek opadává a pánev potíráme olejem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie