RECEPTY

Slaný sýrový věnec

Slaný sýrový věnec

Výborná, rychlá slaná chuťovka, vhodná jako pohoštění nejen na velikonoční svátky.

recept,fotorecept,sýr Gouda,balkánský sýr,těsto lístkové,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

balkánský sýr150gramů
kmín drcený-
mouka hladká0
máslo20gramů
máslo-
sýr Gouda60gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

sýr Gouda 60 gramů

Sýr najemno nastrouháme.

2. 

máslo 20 gramů

Máslo rozpustíme.

3. 

vejce slepičí 1 kus

Vejce rozšleháme a přimícháme do něj lehce vychlazené máslo.

4. 

balkánský sýr 150 gramů

Sýr najemno rozdrtíme, nebo také nastrouháme.

5. 

K balkánskému sýru přidáme sýr gouda, přilijeme 3/4 vajíčka s máslem. Dobře promícháme.

6. 

těsto lístkové 275 gramů  mouka hladká

Listové těsto svinuté na papíru roztočíme, přendáme na pomoučený vál a po délce překrojíme na tři stejně velké pásy. Do středu pásů rovnoměrně rozdělíme sýrovou nádivku. Okraje těsta potřeme částí 1/3 vajíčka s máslem. Okraje po délce přeložíme, jako kdybychom je chtěli stočit do rolády.

7. 

Zapleteme cop.

8. 

máslo  mouka hladká  kmín drcený

Cop přeložíme do kruhové formy vymazané máslem a vysypané moukou (průměr 24 cm) a stočíme do věnce. Potřeme zbytkem vajíčka a posypeme podle chuti kmínem.

9. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Slaný koláč necháme mírně vychladnout a přendáme na talíř.

11. 

Pokrájíme a servírujeme. Koláč je nejlepší čerstvý, ale je dobrý i druhý den po upečení, avšak nádivka ztuhne.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie