RECEPTY

Slaný sýrový věnec

Slaný sýrový věnec

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Výborná, rychlá slaná chuťovka, vhodná jako pohoštění nejen na velikonoční svátky.

recept,fotorecept,sýr Gouda,balkánský sýr,těsto lístkové,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

balkánský sýr

150

390

gramů

kcal

kmín drcený

0

??

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

máslo

20

147

gramů

kcal

máslo

0

??

kcal

sýr Gouda

60

214

gramů

kcal

těsto lístkové

275

1100

gramů

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. 

sýr Gouda 60 gramů

Sýr najemno nastrouháme.

Sýr najemno nastrouháme....

2. 

máslo 20 gramů

Máslo rozpustíme.

Máslo rozpustíme....

3. 

vejce slepičí 1 kus

Vejce rozšleháme a přimícháme do něj lehce vychlazené máslo.

Vejce rozšleháme a přimícháme do něj lehce...

4. 

balkánský sýr 150 gramů

Sýr najemno rozdrtíme, nebo také nastrouháme.

Sýr najemno rozdrtíme, nebo také nastrouháme....

5. 

K balkánskému sýru přidáme sýr gouda, přilijeme 3/4 vajíčka s máslem. Dobře promícháme.

K balkánskému sýru přidáme sýr gouda,...

6. 

těsto lístkové 275 gramů  mouka hladká

Listové těsto svinuté na papíru roztočíme, přendáme na pomoučený vál a po délce překrojíme na tři stejně velké pásy. Do středu pásů rovnoměrně rozdělíme sýrovou nádivku. Okraje těsta potřeme částí 1/3 vajíčka s máslem. Okraje po délce přeložíme, jako kdybychom je chtěli stočit do rolády.

Listové těsto svinuté na papíru roztočíme,...

7. 

Zapleteme cop.

Zapleteme cop....

8. 

máslo  mouka hladká  kmín drcený

Cop přeložíme do kruhové formy vymazané máslem a vysypané moukou (průměr 24 cm) a stočíme do věnce. Potřeme zbytkem vajíčka a posypeme podle chuti kmínem.

Cop přeložíme do kruhové formy vymazané...

9. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C....

10. 

Slaný koláč necháme mírně vychladnout a přendáme na talíř.

Slaný koláč necháme mírně vychladnout a...

11. 

Pokrájíme a servírujeme. Koláč je nejlepší čerstvý, ale je dobrý i druhý den po upečení, avšak nádivka ztuhne.

Pokrájíme a servírujeme. Koláč je nejlepší...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit