Ovesná kaše s jablky a skořicí
Taková vydatná a chutná snídaně pomůže dětem i dospělákům nastartovat tělo a zvládnout všechny denní úkoly.
recept,fotorecept,vločky ovesné,jablka sušené ,Snídaňové kaše,Vegetariánské recepty
Snídaňové kaše
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 1 | čajová lžička | |
jablka sušené | - | ||
mléko | 1.5 | decilitru | |
skořice mletá | ¼ | čajové lžičky | |
vločky ovesné | 5 | polévkových lžic | |
voda | 2.5 | decilitru |
Recept
1.
vločky ovesné 5 polévkových lžic • voda 2.5 decilitru • jablka sušené
Vločky a půl hrsti nakrájených sušených jablek povaříme ve vodě na mírném plameni asi 5 minut.
2.
mléko 1.5 decilitru • skořice mletá ¼ čajové lžičky • cukr třtinový 1 čajová lžička
Přidáme mléko, cukr, špetku skořice a vaříme za stálého míchání ještě 5 minut, dokud nám kaše nezhoustne. Pokud by byla příliš hustá, přidáme podle potřeby mléko a ještě povaříme.
Dobrou chuť!