Ovesná kaše s jablky a skořicí

Taková vydatná a chutná snídaně pomůže dětem i dospělákům nastartovat tělo a zvládnout všechny denní úkoly.
recept,fotorecept,vločky ovesné,jablka sušené ,Snídaňové kaše,Vegetariánské recepty
Snídaňové kaše
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 1 20 | čajová lžička kcal | |
jablka sušené | 0 ?? | kcal | |
mléko | 1.5 73 | decilitru kcal | |
skořice mletá | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
vločky ovesné | 5 275 | polévkových lžic kcal | |
voda | 2.5 0 | decilitru kcal |
Recept
1.
vločky ovesné 5 polévkových lžic • voda 2.5 decilitru • jablka sušené
Vločky a půl hrsti nakrájených sušených jablek povaříme ve vodě na mírném plameni asi 5 minut.

2.
mléko 1.5 decilitru • skořice mletá ¼ čajové lžičky • cukr třtinový 1 čajová lžička
Přidáme mléko, cukr, špetku skořice a vaříme za stálého míchání ještě 5 minut, dokud nám kaše nezhoustne. Pokud by byla příliš hustá, přidáme podle potřeby mléko a ještě povaříme.

Dobrou chuť!