Oříšková pšeničná kaše
Chutná a zdravá kaše bez cukru, zvláště vhodná ke snídani. Mírnou sladkost získává ze švestek a z mléka, které má přirozeně sladkou chuť.
recept,fotorecept,vločky pšeničné,mandle,arašídy pražené nesolené,Snídaňové kaše,Vegetariánské recepty
Snídaňové kaše
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 15 | gramů | |
mandle | 15 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
semínka lněné | 1 | čajová lžička | |
semínka slunečnicová | 1 | polévková lžíce | |
vločky pšeničné | 30 | gramů | |
voda | 150 | mililitrů | |
švestky sušené | 30 | gramů |
Recept
1.
vločky pšeničné 30 gramů • švestky sušené 30 gramů • semínka lněné 1 čajová lžička • voda 150 mililitrů
Pšeničné vločky nasypeme do hrnce, přidáme nadrobno nakrájené švestky, lněná semínka, přilijeme vodu...
2.
... a rozvaříme (3 - 4 minuty).
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů
Přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
6.
Krátce je opečeme na suché pánvi. Hotovou kaši jimi posypeme.
Dobrou chuť!