svetvemne.cz

Květákovo-brokolicové karbanátky se sýrem

     

Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brokolice1kus
Cibule1kus
Květák1kus
Kypřicí prášek do pečiva¼čajové lžičky
Mléko0.05litru
Mouka polohrubá4polévkové lžíce
Muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
Olej fritovací
Olej slunečnicový
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Strouhanka
Strouhanka4polévkové lžíce
Sýr gouda100gramů
Sůl¼čajové lžičky
Sůl zeleninová1čajová lžička
Vejce slepičí2kusy
Voda300mililitrů

1. 

květák 1 ks  brokolice 1 ks

Květák a brokolici propláchneme vodou a nasekáme na drobné kousky.

2. 

cibule 1 ks  olej slunečnicový

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.

3. 

voda 300 ml

Přidáme květák s brokolicí, chvilku osmahneme a podlijeme vodou. Přikryté dusíme téměř doměkka asi 20 minut.

4. 

mléko 0.05 l  vejce slepičí 2 ks  mouka polohrubá 4 PL  strouhanka 4 PL  sýr Gouda 100 g  kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL

Mezitím si v misce rozmícháme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek, strouhanku a najemno nastrouhaný sýr.

5. 

Takto připravenou směs přilijeme k udušené květákově brokolicové směsi.

6. 

sůl ¼ ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  sůl zeleninová 1 ČL  muškátový ořech mletý ¼ ČL

Dochutíme solí, vegetou, pepřem, muškátovým oříškem a dobře promícháme.

7. 

strouhanka

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

8. 

olej fritovací

Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

9. 

Z hotových karbanátků necháme okapat přebytečný olej na papírovém ubrousku.

10. 

Podáváme s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit