svetvemne.cz

Květákovo-brokolicové karbanátky se sýrem

    

Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brokolice1kus
cibule1kus
květák1kus
kypřicí prášek do pečiva¼čajové lžičky
mléko0.05litru
mouka polohrubá4polévkové lžíce
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
olej fritovací-
olej slunečnicový-
pepř černý mletý¼čajové lžičky
strouhanka-
strouhanka4polévkové lžíce
sýr Gouda100gramů
sůl¼čajové lžičky
sůl zeleninová1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
voda300mililitrů

1. 

květák 1 kus  brokolice 1 kus

Květák a brokolici propláchneme vodou a nasekáme na drobné kousky.

2. 

cibule 1 kus  olej slunečnicový

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.

3. 

voda 300 mililitrů

Přidáme květák s brokolicí, chvilku osmahneme a podlijeme vodou. Přikryté dusíme téměř doměkka asi 20 minut.

4. 

mléko 0.05 litru  vejce slepičí 2 kusy  mouka polohrubá 4 polévkové lžíce  strouhanka 4 polévkové lžíce  sýr Gouda 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva ¼ čajové lžičky

Mezitím si v misce rozmícháme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek, strouhanku a najemno nastrouhaný sýr.

5. 

Takto připravenou směs přilijeme k udušené květákově brokolicové směsi.

6. 

sůl ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl zeleninová 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky

Dochutíme solí, vegetou, pepřem, muškátovým oříškem a dobře promícháme.

7. 

strouhanka

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

8. 

olej fritovací

Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

9. 

Z hotových karbanátků necháme okapat přebytečný olej na papírovém ubrousku.

10. 

Podáváme s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit