RECEPTY

Zeleninová žemlovka

Zeleninová žemlovka

Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.

recept,fotorecept,rohlík bílý,cuketa,brokolice,mrkev,mléko,sýr tvrdý,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brokolice250gramů
cibule100gramů
cuketa300gramů
mléko500mililitrů
mrkev250gramů
olej slunečnicový50mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rohlík bílý250gramů
sýr tvrdý150gramů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
česnek2stroužky

 

Recept

1. Rohlíky

rohlík bílý 250 gramů

Rohlíky překrojíme na poloviny a nakrájíme na kostičky. Na žemlovku jsou vhodné starší - dvoudenní rohlíky, které jsou již tužší, lehce vysušené.

2. Zelenina

cibule 100 gramů  cuketa 300 gramů  brokolice 250 gramů  mrkev 250 gramů

Cibuli očistíme a pokrájíme. Cuketu nakrájíme na menší kostky, brokolici nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Kromě uvedené zeleniny můžeme podle chuti přidat i jiné druhy, podle toho jaká zelenina nám více chutná.

3. 

Zeleninu dobře promícháme s rohlíky.

4. 

olej slunečnicový 50 mililitrů  mléko 500 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  česnek 2 stroužky

Zapékací nádobu vylijeme olejem a rozložíme do ní rohlíky se zeleninou. V mléce rozmícháme vajíčka, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Nálevem zalijeme rohlíky a rukou obsah přimáčkneme směrem dolů. Pečeme zakryté alobalem 30 minut na vyšším teplotním stupni.

5. 

sýr tvrdý 150 gramů

Sýr nastrouháme a posypeme jím upečenou žemlovku. Odkrytou necháme 10 minut zapéct.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie