Pikantní dýňovo-mrkvové placky

Jednoduchý recept na přípravu chutných placek ze sezónní tykve.
recept,fotorecept,dýně hokaido,mrkev,pepř chilli,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | 2 30 | polévkové lžíce kcal | |
dýně hokaido | 700 280 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 3 157 | polévkové lžíce kcal | |
mrkev | 250 113 | gramů kcal | |
olej řepkový | 200 1798 | mililitrů kcal | |
pepř chilli | 2 29 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1.
dýně hokaido 700 gramů • mrkev 250 gramů • česnek 3 stroužky • vejce slepičí 2 kusy
Do větší mísy nastrouháme na tenké proužky dýni a mrkev. Přidáme česnek a vejce. Vše spolu promícháme a osolíme.

2.
mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
V mléce vyšleháme vejce, mléko přilijeme do dýňové směsi.

3.
pepř chilli 2 čajové lžičky • mouka hladká 3 polévkové lžíce
Do dýňové směsi přidáme chilli koření a mouku. Vše spolu promícháme.

4.
olej řepkový 200 mililitrů • chilli pikantní omáčka 2 polévkové lžíce
Na pánvi zahřejeme olej, rukama vytváříme placičky a ty smažíme na oleji z obou stran. Podáváme teplé s chilli omáčkou.

Dobrou chuť!