Pikantní dýňovo-mrkvové placky
Jednoduchý recept na přípravu chutných placek ze sezónní tykve.
recept,fotorecept,dýně hokaido,mrkev,pepř chilli,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
dýně hokaido | 700 | gramů | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 3 | polévkové lžíce | |
mrkev | 250 | gramů | |
olej řepkový | 200 | mililitrů | |
pepř chilli | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
česnek | 3 | stroužky |
Recept
1.
dýně hokaido 700 gramů • mrkev 250 gramů • česnek 3 stroužky • vejce slepičí 2 kusy
Do větší mísy nastrouháme na tenké proužky dýni a mrkev. Přidáme česnek a vejce. Vše spolu promícháme a osolíme.
2.
mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
V mléce vyšleháme vejce, mléko přilijeme do dýňové směsi.
3.
pepř chilli 2 čajové lžičky • mouka hladká 3 polévkové lžíce
Do dýňové směsi přidáme chilli koření a mouku. Vše spolu promícháme.
4.
olej řepkový 200 mililitrů • chilli pikantní omáčka 2 polévkové lžíce
Na pánvi zahřejeme olej, rukama vytváříme placičky a ty smažíme na oleji z obou stran. Podáváme teplé s chilli omáčkou.
Dobrou chuť!