Hoki (treskovitá ryba) v bylinkové strouhance

Upečenou rybu podáváme s teplou bramborovo-sýrovou omáčkou, rýží a plátkem citronu.
recept,fotorecept,hoki,strouhanka,koření na ryby,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
hoki | 1000 830 | gramů kcal | |
koření na ryby | 2 23 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
strouhanka | 100 373 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Příprava ryby
hoki 1000 gramů
Hoki necháme rozmrazit. Pak odřízneme vrchní a spodní ploutev, rybu stáhneme z kůže a zkontrolujeme její břicho zda má vykuchané všechny vnitřnosti.

2. Příprava obalovací směsi
strouhanka 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • koření na ryby 2 čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus
Do strouhanky nasypeme sůl a kořenící směs na ryby (můžeme do ní nasekat i různé čerstvé bylinky). Vajíčko rozšleháme vidličkou.

3. Obalíme hoki
Ryby namočíme do vajíčka a pak je z obou stran obalíme v ochucené strouhance.

4.
olej slunečnicový 100 mililitrů • voda 50 mililitrů
V pánvi rozehřejeme olej a ryby z každé strany 2 minuty osmahneme. Pak je vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a vodou a ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut.

Dobrou chuť!