RECEPTY

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkové strouhance

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkové strouhance

Upečenou rybu podáváme s teplou bramborovo-sýrovou omáčkou, rýží a plátkem citronu.

recept,fotorecept,hoki,strouhanka,koření na ryby,Ryby,Bezlaktózové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

hoki1000gramů
koření na ryby2čajové lžičky
olej slunečnicový100mililitrů
strouhanka100gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus
voda50mililitrů

 

Recept

1. Příprava ryby

hoki 1000 gramů

Hoki necháme rozmrazit. Pak odřízneme vrchní a spodní ploutev, rybu stáhneme z kůže a zkontrolujeme její břicho zda má vykuchané všechny vnitřnosti.

2. Příprava obalovací směsi

strouhanka 100 gramů  sůl 1 čajová lžička  koření na ryby 2 čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus

Do strouhanky nasypeme sůl a kořenící směs na ryby (můžeme do ní nasekat i různé čerstvé bylinky). Vajíčko rozšleháme vidličkou.

3. Obalíme hoki

Ryby namočíme do vajíčka a pak je z obou stran obalíme v ochucené strouhance.

4. 

olej slunečnicový 100 mililitrů  voda 50 mililitrů

V pánvi rozehřejeme olej a ryby z každé strany 2 minuty osmahneme. Pak je vložíme do pekáče, zalijeme výpekem a vodou a ve vyhřáté troubě pečeme 10 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie