Žraločí steak marinovaný

Marinovaný žraločí steak na česneku a cibuli, ale i smažený v trojobalu je vhodný na netradiční štědrovečerní večeři.
recept,fotorecept,žraločí steak,Ryby,Bezlepkové,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule | 0 ?? | kcal | |
citron | 2 ?? | kusy kcal | |
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
omáčka chilli s česnekem | 1 23 | polévková lžíce kcal | |
omáčka ústřičná | 2 13 | polévkové lžíce kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polévkové lžíce kcal | |
voda | 1 0 | litr kcal | |
zázvor mletý | 2 9 | čajové lžičky kcal | |
česnek | 0 ?? | kcal | |
žraločí steak | 1400 1764 | gramů kcal |
Recept
1.
žraločí steak 1400 gramů • citron 2 kusy • voda 1 litr
Mrazené žraločí steaky vložíme do vody s citronovou šťávou. V citronové vodě je máčíme 3 - 4 hodiny.

2. Marináda
olej olivový 2 polévkové lžíce • omáčka ústřičná 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • citronová šťáva 1 polévková lžíce • omáčka chilli s česnekem 1 polévková lžíce • zázvor mletý 2 čajové lžičky
Z uvedených surovin připravíme smícháním marinádu.

3. Marinování žraločích steaků
Žraločí steaky vyjmeme z citronové vody, jsou již rozmrazené, osušíme je papírovým ubrouskem. Každý steak natřeme z obou stran marinádou a necháme v chladu marinovat několik hodin, případně i celou noc.

4. 1. možnost úpravy: Smažení
olej slunečnicový • cibule • česnek
Na pánev nalijeme přiměřené množství oleje, který zahřejeme na pracovní teplotu. Přidáme nakrájený česnek a cibuli (množství podle chuti). Vložíme do pánve žraločí steaky, smažíme je 5 minut na každé straně.

5. Podáváme
Podáváme s bramborovým salátem, případně vařenými bramborami.

6. 2. možnost úpravy: Smažení v trojobalu
Steaky obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance a osmažíme na oleji z obou stran po 5 minút.Takto připravená varianta je také vynikající.

7. Podáváme
Podáváme s bramborovým salátem.

Dobrou chuť!