svetvemne.cz

Rybí filé v zelenině

    

Zdravá ryba ve zdravé zelenině.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
citron-
cuketa300gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mrkev150gramů
máslo60gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
rybí filé800gramů
sůl-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
zázvor mletý1čajová lžička

1. 

rybí filé 800 gramů  sůl

Rybí filé necháme rozmrazit a jemně každou porci osolíme.

2. 

cuketa 300 gramů  mrkev 150 gramů  cibule 150 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  kmín mletá ½ čajové lžičky  zázvor mletý 1 čajová lžička  vejce slepičí 4 kusy

K zelenině přisypeme sůl, koření a přidáme vajíčka. Rozmícháme.

4. 

Filé uložíme "téměř vestoje" do zapékací mísy a nalijeme na něj připravenou zeleninu.

5. 

máslo 60 gramů  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Na povrch poklademe kousky másla a vše posypeme paprikou.

6. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 180 °C 35 minut zakryté.

7. 

Pak rybu odkryjeme a 10 minut zapečeme.

8. 

citron

Při servírování opatrně nabíráme porce ryby se zapečenou zeleninou. Podáváme s plátkem citronu. K rybě můžeme nabídnout i přílohu v podobě vařených či dušených brambor.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit