Rybí filé v zelenině

Zdravá ryba ve zdravé zelenině.
recept,fotorecept,rybí filé,cuketa,mrkev,cibule,Ryby,Bezlepkové,Sezónní recepty
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
citron | 0 ?? | kcal | |
cuketa | 300 54 | gramů kcal | |
kmín mletá | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mrkev | 150 68 | gramů kcal | |
máslo | 60 441 | gramů kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
rybí filé | 800 680 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
zázvor mletý | 1 5 | čajová lžička kcal |
Recept
2.
cuketa 300 gramů • mrkev 150 gramů • cibule 150 gramů
Zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme.

3.
sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • zázvor mletý 1 čajová lžička • vejce slepičí 4 kusy
K zelenině přisypeme sůl, koření a přidáme vajíčka. Rozmícháme.

4.
Filé uložíme "téměř vestoje" do zapékací mísy a nalijeme na něj připravenou zeleninu.

5.
máslo 60 gramů • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Na povrch poklademe kousky másla a vše posypeme paprikou.

6.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě cca 180 °C 35 minut zakryté.

7.
Pak rybu odkryjeme a 10 minut zapečeme.

8.
Při servírování opatrně nabíráme porce ryby se zapečenou zeleninou. Podáváme s plátkem citronu. K rybě můžeme nabídnout i přílohu v podobě vařených či dušených brambor.

Dobrou chuť!