Surimi - rybí karbanátky
Mimořádně chutné karbanátky z krabích tyčinek a pangasia.
recept,fotorecept,krabí tyčinky,pangasius mražený,mrkev,Ryby
Ryby
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
krabí tyčinky | 500 | gramů | |
mrkev | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pangasius mražený | 400 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vločky ovesné | 100 | gramů |
Recept
1.
krabí tyčinky 500 gramů
Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do hlubší mísy.
2.
pangasius mražený 400 gramů
Pangasia necháme rozmrazit a nadrobno nakrájeného přidáme k surimi tyčinkám.
3.
cibule 100 gramů • mrkev 100 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 2 čajové lžičky • hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • vločky ovesné 100 gramů
Cibuli očistíme a nakrájíme. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Zeleninu přidáme k rybímu základu a spolu s vajíčky, solí, hořčicí, pepřem a ovesnými vločkami dobře zamícháme.
4.
Směs necháme chvíli postát a vytvoříme z ní přiměřeně velké kuličky.
5.
olej slunečnicový 50 mililitrů
Kuličky jemně rukama zploštíme a smažíme je v zakryté pánvi na troše oleje 15 minut.
6.
Karbanátky obrátíme a v odkryté pánvi usmažíme z druhé strany přibližně 10-15 minut.
Dobrou chuť!