Pangasius v těstíčku

Oblíbená ryba v křupavém těstíčku. Podáváme podle chuti s hranolkami, vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,pangasius mražený,mouka celozrnná,Ryby,Bezlaktózové
Ryby
Ingredience
Ingredience
koření na ryby | 2 23 | čajové lžičky kcal | |
mouka celozrnná | 120 402 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pangasius mražený | 800 640 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava ryby
pangasius mražený 800 gramů • sůl
Rybu necháme rozmrazit, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme. Jednotlivé plátky ryby z obou stran lehce osolíme.

2. Příprava těstíčka
vejce slepičí 4 kusy • koření na ryby 2 čajové lžičky • mouka celozrnná 120 gramů
Do talíře rozklepneme vejce, přidáme koření na ryby a celozrnnou mouku. Vidličkou důkladně rozmícháme.

3.
Rybí filety rozložíme na tác a zalijeme je polovinou těstíčka. Obrátíme a polijeme je z druhé strany.

4.
V pánvi rozehřejeme přiměřené množství oleje a vložíme do něj obalenou rybu. Pod pokličkou smažíme 10 minut.

5.
Odkryjeme, rybu obrátíme a usmažíme ji z druhé strany 10 minut.

Dobrou chuť!