Všechny recepty > Hlavní jídla > Omáčky a prívarky
Všechny recepty > Hlavní jídla > Omáčky a prívarky
Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
50 min.Obtížnost
nízká
Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny 🙂!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k uzenému masu, k pečené kachně i králíkovi.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
střední
Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Tradičně podáváme špenát s vařenými bramborami a volský okem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
nízká
Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
20 min.Obtížnost
střední
Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
15 min.Obtížnost
střední
Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká