svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Žampionová omáčka s knedlíkem

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
nízká

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Kuřecí srdce na smetaně

Kuřecí srdce na smetaně

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

Nektarinkové čatní

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
střední

Bramborový prívarok s koprem

Bramborový prívarok s koprem

Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Dýňový prívarok s hovězími řízky

Dýňový prívarok s hovězími řízky

Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny 🙂!

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
střední

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Červená čočka se špenátem

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
střední

Dip s medvědím česnekem

Dip s medvědím česnekem

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající pikantní smetanový dip s medvědím česnekem. Je skvělý k bramborákům, masu nebo na namáčení chipsů či nachos.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Špenát připravený z mrazeného špenátu

Špenát připravený z mrazeného špenátu

Tradičně podáváme špenát s vařenými bramborami a volský okem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Prívarok z kysaného zelí

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Pikantní rajčatová omáčka

Pikantní rajčatová omáčka

Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Švestkovo-smetanová omáčka

Švestkovo-smetanová omáčka

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k uzenému masu, k pečené kachně i králíkovi.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
střední

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
nízká

Čočkový masala dál

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit