svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 

Žampionová omáčka s knedlíkem

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Kapustový prívarok s bramborami

Kapustový prívarok s bramborami

Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Bílá fazolová omáčka s párkem

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
nízká

Žampionová kari omáčka

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Smetanová hlívová omáčka s bramborami

Jemná hlívová omáčka, kterou si zamilujete.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Prívarok z kysaného zelí

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Prívarok Hokkaido

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
střední

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední

Omáčka z vařeného hovězího masa

Omáčka z vařeného hovězího masa

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Tofu hlívová omáčka

Tofu hlívová omáčka

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Špenát z čerstvého špenátu

Špenát z čerstvého špenátu

Chuťově vynikající a zdravý špenát pro děti i dospělé, nejen na postní den.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
nízká

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
nízká

Čočkový masala dál

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Patisonový prívarok

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

Dip s medvědím česnekem

Dip s medvědím česnekem

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající pikantní smetanový dip s medvědím česnekem. Je skvělý k bramborákům, masu nebo na namáčení chipsů či nachos.

Ukuchtil
Zuzka
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

Červená čočka se špenátem

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit