svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 
Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Bramborový prívarok s koprem

Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Bílá fazolová omáčka s párkem

Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Omáčka z vařeného hovězího masa

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Tofu omáčka na špagety

Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z červené čočky s kokosovým mlékem

Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Červená čočka se špenátem

Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, stačí jen vyzkoušet.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Zázvorová omáčka

Vynikající omáčka k pečeným, vařeným, dušeným, ... masům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Cuketový prívarok s tofu

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Bramborovo-sýrová omáčka

Teplou omáčku podáváme k pečené či grilované rybě nebo masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

střední

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit