Všechny recepty > Hlavní jídla > Omáčky a prívarky
Všechny recepty > Hlavní jídla > Omáčky a prívarky
Oblíbená omáčka z bílých fazolí. Podáváme s dokřupava opečenými párky a chlebem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
nízká
Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
10 min.Obtížnost
nízká
Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Chuťově vynikající a zdravý špenát pro děti i dospělé, nejen na postní den.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný prívarok s koprem a smetanou. Na vrch si můžete dát vajíčko nebo tofu.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Klasický letní prívarok. Podáváme s vařenými bramborami, karbanátky nebo s volským okem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Vynikající veganská omáčka inspirovaná boloňskou kuchyní.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými jídly.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
2 h. Obtížnost
střední
Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Vynikající omáčka k pečeným, vařeným, dušeným, ... masům.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
35 min.Obtížnost
střední
Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 10 min.Obtížnost
nízká