svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 
Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Prívarok z červené čočky s medvědím česnekem

Chutný luštěninových prívarok s bramborami a zdravým medvědím česnekem. Inspirováno indickou kuchyní.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Dip s medvědím česnekem

Podle tohoto receptu si připravíte vynikající pikantní smetanový dip s medvědím česnekem. Je skvělý k bramborákům, masu nebo na namáčení chipsů či nachos.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Hrachový prívarok ze žlutého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je nejchutnější s vařeným uzeným masem, posypaný osmaženou cibulí a s čerstvým voňavým chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Cuketový prívarok

Sytý cuketový přívarok jemné a smetanové chuti, výborně doplněný vařenými vajíčky.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Omáčka z vařeného hovězího masa

Uvařili jste si hovězí polévku či vývar. Pokud vám zůstalo nezkonzumované vařené maso, nabízíme vám z něj opravdu výbornou omáčku. Je vhodná k těstovinám, ale i k haluškám, bramborám či s knedlíkům.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

Smetanový hrachový prívarok

Oblíbený prívarok ze žlutého půleného sušeného hrachu se šlehačkovou smetanou. Skutečná delikatesa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Tofu hlívová omáčka

Omáčka je vhodná ke konzumaci s těstovinami. Velmi chutná je i s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Špenát z čerstvého špenátu

Chuťově vynikající a zdravý špenát pro děti i dospělé, nejen na postní den.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

Omáčka z rajčatového protlaku

Omáčku podáváme k vařenému i pečenému masu, k masovým kuličkám, spolu s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Čočkový masala dál

Zkuste i ve vaší kuchyni vykouzlit tuto velmi chutnou a zdravou luštěninovou kaši. Můžete ji servírovat jako přílohu spolu s rýží. Pro zpestření doplňte vajíčko, grilovanou zeleninu, tofu či maso.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Žampionová kari omáčka

Smetanová omáčka jemné chuti, plná žampionů. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

Broskvová omáčka s třtinovým cukrem

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskví. Vhodná k sušším koláčům bez náplně (perník, vafle ...), případně k některým pokrmům z masa.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit