svetvemne.cz

Hlavní jídla > Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

 

Žampionová omáčka s knedlíkem

Žampionová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka podávaná s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok z čočky s bramborami a volským okem.

Ukuchtil
Jurgason
Čas přípravy
50 min.
Obtížnost
nízká

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá fazolová omáčka s bramborami

Sladkokyselá, mléčno-smetanová fazolová omáčka je velmi chutná při podávání s dobrou sekanou, klobáskou nebo volským okem. Klasicky k ní servírujeme čerstvý, měkký chléb. Při přípravě 4 porcí použijeme poloviční dávku ingrediencí.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
Obtížnost
střední

Kapustový prívarok s bramborami

Kapustový prívarok s bramborami

Klasický recept na přípravu kapustového prívarku ze slovenské kuchyně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká

Bramborový prívarok s koprem

Bramborový prívarok s koprem

Chutný letní prívarok. Pro nevegetariány podáváme s dušeným hovězím, nebo pro vegetariány s volským okem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Prívarok z kysaného zelí

Prívarok z kysaného zelí

Výborný smetanový prívarok z kysaného zelí s bramborami. Podáváme s masovými kuličkami nebo sekanou.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Patisonový prívarok

Patisonový prívarok

Vynikající recept na přípravu lehkého a velmi chutnéh prívarku z patisonu. Servírujeme ho s křupavou opečenou cibulkou a vajíčkem.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
nízká

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím masem

Dýňový prívarok s dušeným hovězím je velmi oblíbený. Připravili jsme pro vás tento klasický recept z chutné mladé dýně, kterou jsme nastrouhali i s jejími jadérky a z nových snadno oloupaných brambor, abychom v bramborách zachovali co nejvíce vitamínů.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
střední

Prívarok Hokkaido

Prívarok Hokkaido

Recept na lahodný a jemný prívarok z dýně Hokkaido. Hodí se k němu vařené vajíčko, vařené brambory, nebo grilovaná ryba.

Ukuchtil
Michal
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Prívarok z medvědího česneku s bramborami

Jednoduchá, smetanová omáčka z oblíbeného medvědího česneku a brambor.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
nízká

Dýňový prívarok s hovězími řízky

Dýňový prívarok s hovězími řízky

Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny 🙂!

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
střední

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Smetanový bramborovo-dýňový prívarok

Chutný prívarok, který lze konzumovat bez přílohy. Komu by to nestačilo, může si přidat volské oko, sekanou či přikousovat chleba. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Švestkovo-smetanová omáčka

Švestkovo-smetanová omáčka

Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k uzenému masu, k pečené kachně i králíkovi.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
střední

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Rychlý fazolový prívarok z bílé fazole

Jednoduše připravený fazolový prívarok z konzervovaných bílých fazolí. Podáváme s volským okem, se zeleninovými nebo masovými kuličkami či karbanátky.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
25 min.
Obtížnost
střední

Špenát připravený z mrazeného špenátu

Špenát připravený z mrazeného špenátu

Tradičně podáváme špenát s vařenými bramborami a volský okem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
nízká

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Hrachový prívarok s medvědím česnekem

Zdravý a chutný prívarok z půleného sušeného žlutého hrachu a medvědího česneku. Recept je inspirovaný oblíbeným indickým jídlem Dal palak, ve kterém je hrách kombinovaný se špenátem. Podáváme s rýží basmati, pro nevegetariány doporučujeme vařené uzené. :)

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
35 min.
Obtížnost
střední

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Jednoduchá a oblíbená omáčka, která je nejchutnější s vařeným hovězím masem a s knedlíkem.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
20 min.
Obtížnost
střední

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Jednoduchá příprava rajské omáčky z rajčat z konzervy.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
nízká

Pikantní rajčatová omáčka

Pikantní rajčatová omáčka

Jemně pikantní omáčka z rajčatového protlaku a sterilizovaných rajčat.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
30 min.
Obtížnost
střední

Nektarinkové čatní

Nektarinkové čatní

Nektarinková pikantní dochucovací omáčka. Chutney se obvykle podává v malém množství k vegetariánským jídlům. Zvláště dobře dochutí například zeleninové kari.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
15 min.
Obtížnost
střední

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Tatarská omáčka ze zakysané smetany

Lehká tatarská omáčka je vhodná ke smaženým jídlům ze zeleniny.

Ukuchtil
Dada
Čas přípravy
10 min.
Obtížnost
nízká

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit