svetvemne.cz

Kuřecí srdce na smetaně

     

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule70gramů
Kmín mletá¼čajové lžičky
Kuřecí srdce500gramů
Mouka hladká1polévková lžíce
Mrkev150gramů
Olej řepkový½decilitru
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
Sůl1Čl
Voda300mililitrů
Žampiony500gramů

1. 

mrkev 150 g  cibule 70 g  olej řepkový ½ dl  pepř černý mletý ¼ ČL  kmín mletá ¼ ČL

Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme. Restujeme spolu na rozpáleném oleji s kořením asi 10 minut.

2. 

kuřecí srdce 500 g

Kuřecí srdce pokrájíme a přidáme do hrnce. Promícháváme a restujeme, aby se trochu zatáhla.

3. 

žampiony 500 g

Přidáme žampiony pokrájené na čtvrtky a dusíme spolu zakryté 40 minut.

4. 

smetana na vaření (10-12% tuku) 200 ml  mouka hladká 1 PL  sůl 1 Čl  paprika červená mletá 1 ČL  voda 300 ml

Mezitím si připravíme směs na zahuštění. Smícháme metličkou smetanu s moukou. Přimícháme papriku a sůl. Rozředíme vodou.

5. 

Až budou srdce uvařená doměkka, přidáme směs na zahuštění a přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla. Podle potřeby doředíme vodou nebo mlékem, případně dochutíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit