svetvemne.cz

Kuřecí srdce na smetaně

    

Recept na jednoduché ale chutná drůbeží srdce s mrkví a žampiony ve smetanové omáčce.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule70gramů
kmín mletá¼čajové lžičky
kuřecí srdce500gramů
mouka hladká1polévková lžíce
mrkev150gramů
olej řepkový½decilitru
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
sůl1
voda300mililitrů
žampiony500gramů

1. 

mrkev 150 gramů  cibule 70 gramů  olej řepkový ½ decilitru  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  kmín mletá ¼ čajové lžičky

Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme. Restujeme spolu na rozpáleném oleji s kořením asi 10 minut.

2. 

kuřecí srdce 500 gramů

Kuřecí srdce pokrájíme a přidáme do hrnce. Promícháváme a restujeme, aby se trochu zatáhla.

3. 

žampiony 500 gramů

Přidáme žampiony pokrájené na čtvrtky a dusíme spolu zakryté 40 minut.

4. 

smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce  sůl 1 Čl  paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda 300 mililitrů

Mezitím si připravíme směs na zahuštění. Smícháme metličkou smetanu s moukou. Přimícháme papriku a sůl. Rozředíme vodou.

5. 

Až budou srdce uvařená doměkka, přidáme směs na zahuštění a přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla. Podle potřeby doředíme vodou nebo mlékem, případně dochutíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit