svetvemne.cz

Dýňový prívarok s hovězími řízky

     

Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny 🙂!

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory nové500gramů
cukr krystalový1čajová lžička
hovězí přední1kilogram
kopr0
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%6polévkových lžic
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%400mililitrů
mouka hladká0
mouka hladká3polévkové lžíce
máslo50gramů
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový2polévkové lžíce
olej řepkový0
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
strouhanka0
sůl1.5čajové lžičky
tykev1500gramů
vejce slepičí3kusy
voda650mililitrů

1. 

hovězí přední 1 kilogram

Maso omyjeme, nakrájíme na menší řízky, naklepeme a osolíme.

2. 

vejce slepičí 3 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 6 polévkových lžic  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sůl ½ čajové lžičky  mouka hladká  strouhanka

Vejce rozšleháme s mlékem, olejem a solí. Řízky postupně obalujeme: ve strouhance, ve vaječné směsi a v mouce.

3. 

olej řepkový

Z obou stran je krátce osmažíme v horkém oleji.

4. 

voda 150 mililitrů

Vložíme je do hlubšího pekáče a podlijeme vodou.

5. 

Pekáč dobře uzavřeme, aby se z něj voda moc neodpařovala a v troubě při 200 °C pomalu pečeme do měkka (asi 1,5 hodiny).

6. 

brambory nové 500 gramů  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Po hodině pečení masa začneme připravovat prívarok. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubšího hrnce, přilijeme vodu, osolíme a vaříme asi 15 minut.

7. 

tykev 1500 gramů

Dýni oloupeme, překrojíme na polovinu a vyndáme semínka.

8. 

Nastrouháme.

9. 

kopr

Přidáme k téměř uvařeným bramborám spolu s nasekaným koprem podle chuti. 5 minut povaříme.

10. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  mouka hladká 3 polévkové lžíce

Zakysanou smetanu a mouku dobře rozmícháme s mlékem.

11. 

cukr krystalový 1 čajová lžička  ocet 2 polévkové lžíce  máslo 50 gramů

Zavářku přilijeme do zahuštěné omáčky, převaříme, přisladíme a podle chuti přidáme převařený ocet. Nakonec vmícháme máslo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit