RECEPTY

Dýňový prívarok s hovězími řízky

Dýňový prívarok s hovězími řízky

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Oblíbený prívarok z letní dýně a nových brambor, připravený se zakysanou smetanou a podávaný s chutnými hovězími řízky pečenými v troubě. Pokud vaříte pro čtyři, vařte z poloviny ?!

recept,fotorecept,hovězí přední,tykev,Omáčky a prívarky

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory nové

500

315

gramů

kcal

cukr krystalový

1

21

čajová lžička

kcal

hovězí přední

1

1800

kilogram

kcal

kopr

0

??

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

6

58

polévkových lžic

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

400

256

mililitrů

kcal

mouka hladká

0

??

kcal

mouka hladká

3

157

polévkové lžíce

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

ocet

2

13

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

2

270

polévkové lžíce

kcal

olej řepkový

0

??

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

400

640

gramů

kcal

strouhanka

0

??

kcal

sůl

1.5

0

čajové lžičky

kcal

tykev

1500

390

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

voda

650

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

hovězí přední 1 kilogram

Maso omyjeme, nakrájíme na menší řízky, naklepeme a osolíme.

Maso omyjeme, nakrájíme na menší řízky,...

2. 

vejce slepičí 3 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 6 polévkových lžic  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sůl ½ čajové lžičky  mouka hladká  strouhanka

Vejce rozšleháme s mlékem, olejem a solí. Řízky postupně obalujeme: ve strouhance, ve vaječné směsi a v mouce.

Vejce rozšleháme s mlékem, olejem a solí....

3. 

olej řepkový

Z obou stran je krátce osmažíme v horkém oleji.

Z obou stran je krátce osmažíme v horkém...

4. 

voda 150 mililitrů

Vložíme je do hlubšího pekáče a podlijeme vodou.

Vložíme je do hlubšího pekáče a podlijeme...

5. 

Pekáč dobře uzavřeme, aby se z něj voda moc neodpařovala a v troubě při 200 °C pomalu pečeme do měkka (asi 1,5 hodiny).

Pekáč dobře uzavřeme, aby se z něj voda moc...

6. 

brambory nové 500 gramů  voda 500 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Po hodině pečení masa začneme připravovat prívarok. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hlubšího hrnce, přilijeme vodu, osolíme a vaříme asi 15 minut.

Po hodině pečení masa začneme připravovat...

7. 

tykev 1500 gramů

Dýni oloupeme, překrojíme na polovinu a vyndáme semínka.

Dýni oloupeme, překrojíme na polovinu a...

8. 

Nastrouháme.

Nastrouháme....

9. 

kopr

Přidáme k téměř uvařeným bramborám spolu s nasekaným koprem podle chuti. 5 minut povaříme.

Přidáme k téměř uvařeným bramborám spolu s...

10. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 400 mililitrů  mouka hladká 3 polévkové lžíce

Zakysanou smetanu a mouku dobře rozmícháme s mlékem.

Zakysanou smetanu a mouku dobře rozmícháme s...

11. 

cukr krystalový 1 čajová lžička  ocet 2 polévkové lžíce  máslo 50 gramů

Zavářku přilijeme do zahuštěné omáčky, převaříme, přisladíme a podle chuti přidáme převařený ocet. Nakonec vmícháme máslo.

Zavářku přilijeme do zahuštěné omáčky,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit