svetvemne.cz

Dýňový cheesecake

    

Chutný podzimní koláček.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
cukr třtinový150gramů
dýně hokaido500gramů
hřebíček mletý1čajová lžička
mascarpone500gramů
muškátový ořech mletý½čajové lžičky
máslo150gramů
skořice mletá2čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
sušenky máslové200gramů
sůl-
vejce slepičí3kusy
ztužovač šlehačky 20gramů
zázvor mletý1čajová lžička

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 200 gramů  máslo 150 gramů

Sušenky rozdrtíme. Do sušenkové drtě přidáme máslo a vypracujeme těsto.

Příprava korpusu

2. 

Těsto namačkáme do pečicí formy s průměrem 28 cm. Odložíme do chladu.

3. 

dýně hokaido 500 gramů

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a nad parou uvaříme doměkka.

4. 

mascarpone 500 gramů  cukr třtinový 100 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky  hřebíček mletý 1 čajová lžička  zázvor mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky  sůl  vejce slepičí 3 kusy

V míse smícháme mascarpone s cukrem. Přidáme skořici, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek a špetku soli. Přidáme pyré z uvařené dýně a vejce. Vše spolu promícháme.

5. 

Náplň vylijeme na korpus. Pečeme na170 - 180 °C cca 1 hod.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  ztužovač šlehačky  20 gramů

Smetany ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem, přidáme cukr. Hustou šlehačku natřeme na vychlazený cheesecake.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit