svetvemne.cz

Dýňový cheesecake

     

Chutný podzimní koláček.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr třtinový150gramů
Dýně hokaido500gramů
Hřebíček mletý1čajová lžička
Mascarpone500gramů
Muškátový ořech mletý½čajové lžičky
Máslo150gramů
Skořice mletá2čajové lžičky
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
Sušenky máslové200gramů
SůlČL
Vejce slepičí3kusy
Ztužovač šlehačky 20gramů
Zázvor mletý1čajová lžička

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 200 g  máslo 150 g

Sušenky rozdrtíme. Do sušenkové drtě přidáme máslo a vypracujeme těsto.

Příprava korpusu

2. 

Těsto namačkáme do pečicí formy s průměrem 28 cm. Odložíme do chladu.

3. 

dýně hokaido 500 g

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a nad parou uvaříme doměkka.

4. 

mascarpone 500 g  cukr třtinový 100 g  skořice mletá 2 ČL  hřebíček mletý 1 ČL  zázvor mletý 1 ČL  muškátový ořech mletý ½ ČL  sůl  vejce slepičí 3 ks

V míse smícháme mascarpone s cukrem. Přidáme skořici, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek a špetku soli. Přidáme pyré z uvařené dýně a vejce. Vše spolu promícháme.

5. 

Náplň vylijeme na korpus. Pečeme na170 - 180 °C cca 1 hod.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  cukr třtinový 50 g  ztužovač šlehačky  20 g

Smetany ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem, přidáme cukr. Hustou šlehačku natřeme na vychlazený cheesecake.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit