RECEPTY

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Chutný podzimní koláček.

recept,fotorecept,sušenky máslové,dýně hokaido,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový150gramů
dýně hokaido500gramů
hřebíček mletý1čajová lžička
mascarpone500gramů
muškátový ořech mletý½čajové lžičky
máslo150gramů
skořice mletá2čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
sušenky máslové200gramů
sůl-
vejce slepičí3kusy
ztužovač šlehačky 20gramů
zázvor mletý1čajová lžička

 

Recept

1. Příprava korpusu

sušenky máslové 200 gramů  máslo 150 gramů

Sušenky rozdrtíme. Do sušenkové drtě přidáme máslo a vypracujeme těsto.

2. 

Těsto namačkáme do pečicí formy s průměrem 28 cm. Odložíme do chladu.

3. 

dýně hokaido 500 gramů

Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky a nad parou uvaříme doměkka.

4. 

mascarpone 500 gramů  cukr třtinový 100 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky  hřebíček mletý 1 čajová lžička  zázvor mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky  sůl  vejce slepičí 3 kusy

V míse smícháme mascarpone s cukrem. Přidáme skořici, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek a špetku soli. Přidáme pyré z uvařené dýně a vejce. Vše spolu promícháme.

5. 

Náplň vylijeme na korpus. Pečeme na170 - 180 °C cca 1 hod.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  ztužovač šlehačky  20 gramů

Smetany ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem, přidáme cukr. Hustou šlehačku natřeme na vychlazený cheesecake.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie