Dýňový cheesecake
Chutný podzimní koláček.
recept,fotorecept,sušenky máslové,dýně hokaido,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 150 | gramů | |
dýně hokaido | 500 | gramů | |
hřebíček mletý | 1 | čajová lžička | |
mascarpone | 500 | gramů | |
muškátový ořech mletý | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 150 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
sušenky máslové | 200 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
ztužovač šlehačky | 20 | gramů | |
zázvor mletý | 1 | čajová lžička |
Recept
1. Příprava korpusu
sušenky máslové 200 gramů • máslo 150 gramů
Sušenky rozdrtíme. Do sušenkové drtě přidáme máslo a vypracujeme těsto.
2.
Těsto namačkáme do pečicí formy s průměrem 28 cm. Odložíme do chladu.
4.
mascarpone 500 gramů • cukr třtinový 100 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • hřebíček mletý 1 čajová lžička • zázvor mletý 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky • sůl • vejce slepičí 3 kusy
V míse smícháme mascarpone s cukrem. Přidáme skořici, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek a špetku soli. Přidáme pyré z uvařené dýně a vejce. Vše spolu promícháme.
5.
Náplň vylijeme na korpus. Pečeme na170 - 180 °C cca 1 hod.
6.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • cukr třtinový 50 gramů • ztužovač šlehačky 20 gramů
Smetany ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem, přidáme cukr. Hustou šlehačku natřeme na vychlazený cheesecake.
Dobrou chuť!