Mandlové trubičky s mascarpone
Úžasně krémové trubičky z listového těsta.
recept,fotorecept,těsto lístkové,mandle mleté,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 50 | gramů | |
krokant z mandlí | - | ||
mandle mleté | 50 | gramů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
máslo | - | ||
máslo | 50 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 | mililitrů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vaječný likér | 2 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme a pokrájíme na 2 cm široké pásy.
3.
Částečným přeložením omotáme pás těsta kolem trubičky.
4.
vejce slepičí 1 kus
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem...
6.
Pečeme 15 minut při teplotě 220 °C. Upečené trubičky stáhneme za tepla z formiček.
7.
máslo 50 gramů • cukr moučkový 50 gramů
Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.
11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
... a vyšlehanou šlehačku. Krém uložíme na půlhodinu do chladničky, aby mírně ztuhl.
12.
Potom krém naplníme do cukrářského sáčku.
13.
Naplníme trubičky.
14.
Uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny a můžeme podávat.
Dobrou chuť!