RECEPTY

Kávovo kokosové řezy

Kávovo kokosové řezy

Krémové řezy s bohatou nádivkou pro milovníky kávy a kokosu.

recept,fotorecept,kokos strouhaný,kávový likér,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový330gramů
cukr vanilkový10gramů
kokos strouhaný100gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
káva černá instantní5čajových lžiček
kávový likér3polévkové lžíce
mandlové lupínky-
mascarpone250gramů
mléko400mililitrů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá50gramů
máslo200gramů
máslo-
povidla rybízová2polévkové lžíce
pudink vanilkový60gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vaječný bílek7
ztužovač šlehačky -

 

Recept

1. Kokosový korpus

vaječný bílek 7 ks  cukr moučkový 150 gramů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr.

2. 

kokos strouhaný 100 gramů  mouka polohrubá 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Postupně zašleháme kokos a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení (25 x 25 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rozetřeme kokosové těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při 160 °C 40 minut.

4. 

povidla rybízová 2 polévkové lžíce

Korpus necháme vychladnout, potřeme ho džemem a necháme džem vsáknout.

5. 

mléko 400 mililitrů  káva černá instantní 3 čajové lžičky  cukr vanilkový 10 gramů  pudink vanilkový 60 gramů

V mléce rozmícháme kávu, cukr a vanilkový pudink. Uvaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.

6. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 150 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

7. 

kávový likér 3 polévkové lžíce

Máslo a pudink spolu dohladka vyšleháme a přimícháme kávový likér. Místo likéru můžeme použít i rum, ve kterém rozpustíme instantní kávu.

8. 

Krém naneseme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc, aby se navlhčil a změkl kokosový korpus.

9. Cappuccino šlehačkový krém

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky

Šlehačku vyšleháme dotuha se ztužovačem.

10. 

káva černá instantní 2 čajové lžičky  cukr moučkový 30 gramů  mascarpone 250 gramů

Kávu s cukrem umeleme na prášek a zašleháme do šlehačky. Vmícháme mascarpone.

11. 

Krémem naplníme cukrářský sáček.

12. Zdobení

mandlové lupínky

Zákusek ozdobíme a posypeme mandlemi.

13. 

Nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie