svetvemne.cz

Kávovo kokosové řezy

    

Krémové řezy s bohatou nádivkou pro milovníky kávy a kokosu.

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Kokosový korpus

vaječný bílek 7 ks  cukr práškový 150 gramů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr.

Kokosový korpus

2. 

kokos strouhaný 100 gramů  mouka polohrubá 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Postupně zašleháme kokos a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení (25 x 25 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rozetřeme kokosové těsto. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při 160 °C 40 minut.

4. 

povidla rybízová 2 polévkové lžíce

Korpus necháme vychladnout, potřeme ho džemem a necháme džem vsáknout.

5. 

mléko 400 mililitrů  káva černá instantní 3 čajové lžičky  cukr vanilkový 10 gramů  pudink vanilkový 60 gramů

V mléce rozmícháme kávu, cukr a vanilkový pudink. Uvaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.

6. 

máslo 200 gramů  cukr práškový 150 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

7. 

kávový likér 3 polévkové lžíce

Máslo a pudink spolu dohladka vyšleháme a přimícháme kávový likér. Místo likéru můžeme použít i rum, ve kterém rozpustíme instantní kávu.

8. 

Krém naneseme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře ztuhnout. Nejlépe přes noc, aby se navlhčil a změkl kokosový korpus.

9. Cappuccino šlehačkový krém

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky

Šlehačku vyšleháme dotuha se ztužovačem.

Cappuccino šlehačkový krém

10. 

káva černá instantní 2 čajové lžičky  cukr práškový 30 gramů  mascarpone 250 gramů

Kávu s cukrem umeleme na prášek a zašleháme do šlehačky. Vmícháme mascarpone.

11. 

Krémem naplníme cukrářský sáček.

12. Zdobení

mandlové lupínky

Zákusek ozdobíme a posypeme mandlemi.

Zdobení

13. 

Nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit