Nutelový cheesecake

Ve světě stále populárnější cheesecake s přidáním čokoládovo-oříškového krému.
recept,fotorecept,mascarpone,krém oříškově-kakaový,krém oříškově-kakaový,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
8
Hmotnost porce
170 g
Energie porce
648 kcal
Čas přípravy
1 h. 15 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 70 282 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | balení kcal | |
kakao - prášek | 1 31 | polévková lžíce kcal | |
krém oříškově-kakaový | 275 1485 | gramů kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramů kcal | |
máslo | 90 661 | gramů kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
pudink vanilkový | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
sušenky máslové | 150 735 | gramů kcal | |
tvaroh měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept


3.
Sušenkovou hmotu vtlačíme do kulaté formy, i na boky formy.


5.
tvaroh měkký 250 gramů • mascarpone 250 gramů • pudink vanilkový 1 polévková lžíce • cukr vanilkový 1 balení • krém oříškově-kakaový 175 gramů
Přidáme tvaroh, mascarpone a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkový cukr a do druhé části přidáme Nutellu.

6.
Na těsto vylijeme nejprve bílou vanilkovou část tvarohového krému a potom nutelovou část. Povrch uhladíme.

7.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut. Necháme pomalu chladnout.

8. Příprava polevy
krém oříškově-kakaový 100 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • máslo 1 polévková lžíce
Zahřejeme Nutellu s máslem a se smetanou, promícháme.

9.
Takto připravenou polevou hotový koláč polijeme.

Dobrou chuť!