RECEPTY

Nutelový cheesecake

Nutelový cheesecake

Ve světě stále populárnější cheesecake s přidáním čokoládovo-oříškového krému.

recept,fotorecept,mascarpone,krém oříškově-kakaový,krém oříškově-kakaový,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový70gramů
cukr vanilkový1balení
kakao - prášek1polévková lžíce
krém oříškově-kakaový275gramů
mascarpone250gramů
máslo90gramů
máslo1polévková lžíce
pudink vanilkový1polévková lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
sušenky máslové150gramů
tvaroh měkký250gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

sušenky máslové 150 gramů

Sušenky rozdrtíme v kuchyňském robotu nebo pomocí válečku na těsto.

2. 

máslo 90 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Přidáme máslo a kakao. Vše spolu smísíme.

3. 

Sušenkovou hmotu vtlačíme do kulaté formy, i na boky formy.

4. Příprava náplně

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 70 gramů

Nejprve utřeme vejce s cukrem.

5. 

tvaroh měkký 250 gramů  mascarpone 250 gramů  pudink vanilkový 1 polévková lžíce  cukr vanilkový 1 balení  krém oříškově-kakaový 175 gramů

Přidáme tvaroh, mascarpone a pudinkový prášek. Vše promícháme a pak rozdělíme na dvě části. Do první vmícháme vanilkový cukr a do druhé části přidáme Nutellu.

6. 

Na těsto vylijeme nejprve bílou vanilkovou část tvarohového krému a potom nutelovou část. Povrch uhladíme.

7. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut. Necháme pomalu chladnout.

8. Příprava polevy

krém oříškově-kakaový 100 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů  máslo 1 polévková lžíce

Zahřejeme Nutellu s máslem a se smetanou, promícháme.

9. 

Takto připravenou polevou hotový koláč polijeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie