RECEPTY

Kávové laskonky

Kávové laskonky

Jednoduché a chutné domácí laskonky pečené bez použití formy.

recept,fotorecept,vaječný bílek,kokos strouhaný,máslo,Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
cukr vanilkový20gramů
kokos strouhaný150gramů
káva černá instantní2čajové lžičky
mléko250mililitrů
máslo150gramů
pudink vanilkový40gramů
vaječný bílek4kusy
voda30mililitrů

 

Recept

1. Laskonky

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 120 gramů  kokos strouhaný 150 gramů

Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme cukr a nakonec vmícháme kokos.

2. 

Pomocí cukrářské stříkačky nastříkáme z kokosového těsta ovály na plech vyložený papírem na pečení. Laskonky tvarujeme nepříliš vysoké. Tvar laskonek si můžeme na pečící papír předkreslit, ale tak aby se okraje oválů nedotýkaly. Nejjednodušší je použít formu na pečení laskonek.

3. 

Pečeme, spíše sušíme, v troubě na nejnižším stupni asi 35-45 minut. Do dvířek trouby zastrčte vařečku, aby zůstala dvířka mírně pootevřená. Takto se laskonky nepřipálí.

4. Kávový krém

káva černá instantní 2 čajové lžičky  voda 30 mililitrů

Kávu smícháme s horkou vodou a necháme vychladnout.

5. 

mléko 250 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

V mléce rozmícháme vanilkový pudink a vanilkový cukr. Uvaříme hustý pudink. Necháme dobře vychladnout.

6. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 80 gramů

Máslo utřeme s cukrem do pěny.

7. 

Utřené máslo s vychlazeným pudinkem a kávou smícháme.

8. 

Na polovinu upečených oválů nastříkáme krém a druhou polovinou oválů krém přikryjeme, jemně přitlačíme. Laskonky uložíme do ledničky, kde je necháme 2-3 hodiny vychladit.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie