svetvemne.cz

Vánoční kachna

    

Jemná, máslovo-medová kachna na sváteční stůl. Podáváme s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
kachna2500gramů
med30gramů
máslo150gramů
sůl0

1. 

kachna 2500 gramů  sůl

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Pečení

sůl  máslo 150 gramů  med 30 gramů

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme do hlubokého pekáče, zvenku znovu posolíme, obložíme máslem, pekáč uzavřeme a pomalu pečeme asi 2,5 hodiny (170-180 °C). Během pečení kachnu asi 2krát obrátíme. Upečenou potřeme medem rozmíchaným s výpekem a necháme prudce zapéct do křupava, z každé strany asi 15 minut.

Pečení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit