Vánoční kachna

Jemná, máslovo-medová kachna na sváteční stůl. Podáváme s bramborovým salátem.
recept,fotorecept,kachna,Kachní maso,Vánoční recepty,Bezlepkové
Kachní maso
Recept
1.
Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Pečení
sůl • máslo 150 gramů • med 30 gramů
Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme do hlubokého pekáče, zvenku znovu posolíme, obložíme máslem, pekáč uzavřeme a pomalu pečeme asi 2,5 hodiny (170-180 °C). Během pečení kachnu asi 2krát obrátíme. Upečenou potřeme medem rozmíchaným s výpekem a necháme prudce zapéct do křupava, z každé strany asi 15 minut.

Dobrou chuť!