svetvemne.cz

Vánoční kachna

     

Jemná, máslovo-medová kachna na sváteční stůl. Podáváme s bramborovým salátem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Kachna2500gramů
Med30gramů
Máslo150gramů
Sůl

1. 

kachna 2500 g  sůl

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Pečení

sůl  máslo 150 g  med 30 g

Před samotným pečením nasolenou kachnu znovu dobře omyjeme. Položíme do hlubokého pekáče, zvenku znovu posolíme, obložíme máslem, pekáč uzavřeme a pomalu pečeme asi 2,5 hodiny (170-180 °C). Během pečení kachnu asi 2krát obrátíme. Upečenou potřeme medem rozmíchaným s výpekem a necháme prudce zapéct do křupava, z každé strany asi 15 minut.

Pečení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit