svetvemne.cz

Medový krémeš

    

Tradiční oblíbený zákusek z naší kuchyně.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový150gramů
cukr práškový50gramů
cukr práškový-
med50gramů
mléko1200mililitrů
mouka hladká290gramů
mouka hladká-
máslo250gramů
pudink vanilkový110gramů
rum2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
soda bikarbona½čajové lžičky
vaječný žloutek3kusy
vejce slepičí1kus
ztužovač šlehačky 16gramů

1. 

mléko 1000 mililitrů  cukr krystalový 150 gramů

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

2. 

mouka hladká 40 gramů  pudink vanilkový 110 gramů  mléko 200 mililitrů

Mouku a pudinkový prášek rozmícháme v mléce a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí.

3. 

vaječný žloutek 2 kusy

Přimícháme vaječné žloutky a převaříme. Přendáme do mísy a necháme za občasného míchání chladnout při pokojové teplotě.

4. 

mouka hladká 250 gramů  cukr práškový 50 gramů  med 50 gramů  máslo 50 gramů  rum 2 polévkové lžíce  soda bikarbona ½ čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  vaječný žloutek 1 kus

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, med, nakrájené máslo, rum, jedlou sodu, vejce a vaječný žloutek.

5. 

Vypracujeme těsto.

6. 

mouka hladká

Těsto rozdělíme na poloviny. Z jedné poloviny vyválíme na papíře na pečení tenký plát, který pomocí nože zarovnáme na obdélník cca 35 x 25 cm. Těsto při vyvalování jemně poprášíme moukou, aby se nám nelepilo na váleček.

7. 

Druhou polovinu těsta připravíme jako první a jemně ji nakrojíme na 12 stejných částí.

8. 

Pláty vložíme do plechů na pečení i s papírem a postupně pečeme 5 muinut při teplotě 180 °C.

9. 

máslo 200 gramů

Do vlažné pudinkové kaše přidáme nakrájené máslo a vyšleháme krém.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Krém natřeme na první plát. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a natřeme na krém.

11. 

Přikryjeme plátem nakrojeným na kostky a uložíme na několik hodin ztuhnout do lednice.

12. 

cukr práškový

Před podáváním nakrájíme podle předznačených čar a posypeme prosátým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit