Medový krémeš

Tradiční oblíbený zákusek z naší kuchyně.
recept,fotorecept,pudink vanilkový,med,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 50 194 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
med | 50 164 | gramů kcal | |
mléko | 1200 576 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 290 1007 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 110 391 | gramů kcal | |
rum | 2 72 | polévkové lžíce kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
soda bikarbona | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
ztužovač šlehačky | 16 56 | gramů kcal |
Recept

2.
mouka hladká 40 gramů • pudink vanilkový 110 gramů • mléko 200 mililitrů
Mouku a pudinkový prášek rozmícháme v mléce a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme do zhoustnutí.

3.
vaječný žloutek 2 kusy
Přimícháme vaječné žloutky a převaříme. Přendáme do mísy a necháme za občasného míchání chladnout při pokojové teplotě.

4.
mouka hladká 250 gramů • cukr moučkový 50 gramů • med 50 gramů • máslo 50 gramů • rum 2 polévkové lžíce • soda bikarbona ½ čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, med, nakrájené máslo, rum, jedlou sodu, vejce a vaječný žloutek.

5.
Vypracujeme těsto.

6.
Těsto rozdělíme na poloviny. Z jedné poloviny vyválíme na papíře na pečení tenký plát, který pomocí nože zarovnáme na obdélník cca 35 x 25 cm. Těsto při vyvalování jemně poprášíme moukou, aby se nám nelepilo na váleček.

7.
Druhou polovinu těsta připravíme jako první a jemně ji nakrojíme na 12 stejných částí.

8.
Pláty vložíme do plechů na pečení i s papírem a postupně pečeme 5 muinut při teplotě 180 °C.


10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Krém natřeme na první plát. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a natřeme na krém.

11.
Přikryjeme plátem nakrojeným na kostky a uložíme na několik hodin ztuhnout do lednice.


Dobrou chuť!