Andělský zákusek s čokoládovým likérem

Krémový zákusek andělské chuti. :)
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Čokoládový likér,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 140 544 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 20 62 | gramů kcal | |
kakao instantní | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 5 4 | gramů kcal | |
mléko | 700 337 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 60 214 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pudink čokoládový BB | 100 355 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 25 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 16 56 | gramů kcal | |
Čokoládový likér recept | 100 ?? | mililitrů kcal |
Recept



4.
mouka polohrubá 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 gramů
... mouku smíchanou s kypřícím práškem ...

5.
... a zlehka přimícháme sníh z bílků.


7.
Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

8.
mléko 700 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink čokoládový BB 100 gramů • kakao - prášek 20 gramů
Polovinu mléka přivedeme k varu s cukrem. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek s kakaem a vlijeme do mléka. Uvaříme hustý pudink a vychladíme ve studené vodě na pokojovou teplotu.


10.
Utřené máslo smícháme s pudinkem.

11.
Korpus převrátíme a hustě propícháme špejlí.


13.
Po vsáknutí likéru naneseme a rozetřeme pudinkový krém. Necháme v chladu, zakrytý, ztuhnout (2-3 hodiny).

14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rovnoměrně rozetřeme na krém.


16.
... a nakrájíme na libovolné tvary - velké či malé kostky, obdélníky ...

Dobrou chuť!