RECEPTY

Andělský zákusek s čokoládovým likérem

Andělský zákusek s čokoládovým likérem

Krémový zákusek andělské chuti. :)

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Čokoládový likér,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový140gramů
kakao - prášek20gramů
kakao instantní-
kypřicí prášek do pečiva5gramů
mléko700mililitrů
mouka polohrubá60gramů
mouka polohrubá-
máslo150gramů
máslo-
pudink čokoládový BB100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda25mililitrů
ztužovač šlehačky 16gramů
Čokoládový likér recept100mililitrů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 60 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

vaječný bílek 4 kusy

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3. 

voda 25 mililitrů

Do žloutků přimícháme trochu vody, ...

4. 

mouka polohrubá 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 5 gramů

... mouku smíchanou s kypřícím práškem ...

5. 

... a zlehka přimícháme sníh z bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vlijeme na plech (25 x 35 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

7. 

Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

8. 

mléko 700 mililitrů  cukr krystalový 50 gramů  pudink čokoládový BB 100 gramů  kakao - prášek 20 gramů

Polovinu mléka přivedeme k varu s cukrem. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek s kakaem a vlijeme do mléka. Uvaříme hustý pudink a vychladíme ve studené vodě na pokojovou teplotu.

9. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 80 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

10. 

Utřené máslo smícháme s pudinkem.

11. 

Korpus převrátíme a hustě propícháme špejlí.

12. 

Čokoládový likér recept 100 mililitrů

Na korpus nalijeme likér.

13. 

Po vsáknutí likéru naneseme a rozetřeme pudinkový krém. Necháme v chladu, zakrytý, ztuhnout (2-3 hodiny).

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rovnoměrně rozetřeme na krém.

15. 

kakao instantní

Posypeme kakaem, odkrojíme (nebo také ne) okraje ...

16. 

... a nakrájíme na libovolné tvary - velké či malé kostky, obdélníky ...

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit