RECEPTY

Likérovoý čoko řez

Likérovoý čoko řez

Nabízíme další receptík na oblíbený likérový zákusek z naší kuchyně. Piškotový korpus s vaječným likérem, jemná čokoládovo-likérová náplň a milovaná šlehačka vás zaručeně osloví.

recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový60gramů
cukr moučkový190gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mléko1litr
mouka polohrubá120gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo200gramů
olej slunečnicový-
pudink vanilkový120gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
vaječný bílek6
vaječný likér250mililitrů
vaječný žloutek6
voda50mililitrů
ztužovač šlehačky 20gramů
čokoláda-
čokoláda na vaření200gramů

 

Recept

1. 

vaječný bílek 6 ks  vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 100 gramů  voda 50 mililitrů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme vodu.

2. 

mouka polohrubá 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Vmícháme mouku s kypřícím práškem ...

3. 

... a zlehka přimícháme sníh z bílků.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (35 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

5. 

Pečeme při teplotě 180 °C 15-20 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do těsta a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnout.

6. Čokoládovo-likérový máslový krém

mléko 1 litr  pudink vanilkový 120 gramů  cukr krystalový 60 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a uvaříme hustší pudink. Ve vodní lázni vychladíme na pokojovou teplotu.

7. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 60 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

8. 

čokoláda na vaření 200 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

9. 

Pudink vložíme do mísy a přimícháme nejprve čokoládu ...

10. 

vaječný likér 150 mililitrů

... pak vaječný likér ...

11. 

... a nakonec zapracujeme máslo.

12. 

vaječný likér 100 mililitrů

Na korpus nalijeme likér a pomocí štětce ho rozetřeme.

13. 

Naneseme hladký čokoládový krém a odložíme zákusek na hodinu do chladničky.

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  20 gramů  cukr moučkový 30 gramů

Po hodině vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem. Šlehačku rovnoměrně rozetřeme na krém.

15. 

čokoláda  olej slunečnicový

Ozdobíme podle vlastní fantazie rozpuštěnou čokoládou smíchanou s trochou oleje. Čokoláda by po ztuhnutí neměla být příliš tuhá, bude se pak zákusek špatně krájet a zdobení bude praskat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit