Likérovoý čoko řez

Nabízíme další receptík na oblíbený likérový zákusek z naší kuchyně. Piškotový korpus s vaječným likérem, jemná čokoládovo-likérová náplň a milovaná šlehačka vás zaručeně osloví.
recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 190 738 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
mléko | 1 480 | litr kcal | |
mouka polohrubá | 120 428 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 120 426 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný likér | 250 575 | mililitrů kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 20 70 | gramů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
čokoláda na vaření | 200 1002 | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný bílek 6 ks • vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 100 gramů • voda 50 mililitrů
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme vodu.

2.
mouka polohrubá 120 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Vmícháme mouku s kypřícím práškem ...

3.
... a zlehka přimícháme sníh z bílků.


5.
Pečeme při teplotě 180 °C 15-20 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do těsta a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnout.

6. Čokoládovo-likérový máslový krém
mléko 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 60 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a uvaříme hustší pudink. Ve vodní lázni vychladíme na pokojovou teplotu.



9.
Pudink vložíme do mísy a přimícháme nejprve čokoládu ...


11.
... a nakonec zapracujeme máslo.


13.
Naneseme hladký čokoládový krém a odložíme zákusek na hodinu do chladničky.

14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 20 gramů • cukr moučkový 30 gramů
Po hodině vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem. Šlehačku rovnoměrně rozetřeme na krém.

15.
Ozdobíme podle vlastní fantazie rozpuštěnou čokoládou smíchanou s trochou oleje. Čokoláda by po ztuhnutí neměla být příliš tuhá, bude se pak zákusek špatně krájet a zdobení bude praskat.

Dobrou chuť!