Likérovoý čoko řez
Nabízíme další receptík na oblíbený likérový zákusek z naší kuchyně. Piškotový korpus s vaječným likérem, jemná čokoládovo-likérová náplň a milovaná šlehačka vás zaručeně osloví.
recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 | gramů | |
cukr moučkový | 190 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mléko | 1 | litr | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
máslo | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
pudink vanilkový | 120 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný likér | 250 | mililitrů | |
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 50 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 20 | gramů | |
čokoláda | - | ||
čokoláda na vaření | 200 | gramů |
Recept
1.
vaječný bílek 6 ks • vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 100 gramů • voda 50 mililitrů
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme vodu.
2.
mouka polohrubá 120 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Vmícháme mouku s kypřícím práškem ...
3.
... a zlehka přimícháme sníh z bílků.
5.
Pečeme při teplotě 180 °C 15-20 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do těsta a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Korpus necháme vychladnout.
6. Čokoládovo-likérový máslový krém
mléko 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 60 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a uvaříme hustší pudink. Ve vodní lázni vychladíme na pokojovou teplotu.
9.
Pudink vložíme do mísy a přimícháme nejprve čokoládu ...
11.
... a nakonec zapracujeme máslo.
13.
Naneseme hladký čokoládový krém a odložíme zákusek na hodinu do chladničky.
14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 20 gramů • cukr moučkový 30 gramů
Po hodině vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem. Šlehačku rovnoměrně rozetřeme na krém.
15.
Ozdobíme podle vlastní fantazie rozpuštěnou čokoládou smíchanou s trochou oleje. Čokoláda by po ztuhnutí neměla být příliš tuhá, bude se pak zákusek špatně krájet a zdobení bude praskat.
Dobrou chuť!