Zasněžený piškotový zákusek

Jemný zákusek z kokosovo-piškotového těsta, kakaového krému, piškotů, ozdobený smetanovým krémem.
recept,fotorecept,piškoty,kakao - prášek,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 6 362 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 8 311 | polévkových lžic kcal | |
cukr vanilkový | 25 91 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 3 92 | polévkové lžíce kcal | |
kokos strouhaný | 6 624 | polévkových lžic kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
lekvár jahodová | 200 394 | gramů kcal | |
mléko | 600 288 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 5 261 | polévkových lžic kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
piškoty | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 1244 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr krystalový 6 polévkových lžic • cukr vanilkový 10 gramů • kokos strouhaný 6 polévkových lžic • mouka hladká 5 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů • lekvár jahodová 200 gramů
Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Pak přimícháme kokos, mouku smíchanou s kypřícím práškem a ušlehaný sníh z bílků. Těsto upečeme na vymaštěném a pomoučeném plechu (180-200 °C, asi 10 min.). Upečený plát potřeme marmeládou.

2.
piškoty • mléko 200 mililitrů • cukr vanilkový 5 gramů
Piškoty namáčíme v převařeném mléce s vanilkovým cukrem a ukládáme je na potřený plát.

3. Příprava krému
mléko 400 mililitrů • pudink vanilkový 40 gramů • máslo 250 gramů • cukr moučkový 8 polévkových lžic • kakao - prášek 3 polévkové lžíce
Část studeného mléka odlijeme a zbylé dáme vařit. Do odděleného mléka přidáme vanilkový pudink (Zlatý klas), promícháme a přilijeme k vroucímu mléku. Uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně k němu přidáváme uvařený pudink, kakao a vyšleháme hladký krém. Krém rovnoměrně natřeme na piškoty.

4.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • cukr vanilkový 10 gramů
Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha a rozetřeme ji na povrch zákusku. Vidličkou uděláme ozdobné rýhování a dáme zchladit. Pokrájíme na kostky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!