svetvemne.cz

Zasněžený piškotový zákusek

    

Jemný zákusek z kokosovo-piškotového těsta, kakaového krému, piškotů, ozdobený smetanovým krémem.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový6polévkových lžic
cukr práškový8polévkových lžic
cukr vanilkový25gramů
kakao - prášek3polévkové lžíce
kokos strouhaný6polévkových lžic
kypřicí prášek do pečiva15gramů
lekvár jahodová200gramů
mléko600mililitrů
mouka hladká5polévkových lžic
máslo250gramů
piškoty-
pudink vanilkový40gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)400mililitrů
vejce slepičí6

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr krystalový 6 polévkových lžic  cukr vanilkový 10 gramů  kokos strouhaný 6 polévkových lžic  mouka hladká 5 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů  lekvár jahodová 200 gramů

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Pak přimícháme kokos, mouku smíchanou s kypřícím práškem a ušlehaný sníh z bílků. Těsto upečeme na vymaštěném a pomoučeném plechu (180-200 °C, asi 10 min.). Upečený plát potřeme marmeládou.

2. 

piškoty  mléko 200 mililitrů  cukr vanilkový 5 gramů

Piškoty namáčíme v převařeném mléce s vanilkovým cukrem a ukládáme je na potřený plát.

3. Příprava krému

mléko 400 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  máslo 250 gramů  cukr práškový 8 polévkových lžic  kakao - prášek 3 polévkové lžíce

Část studeného mléka odlijeme a zbylé dáme vařit. Do odděleného mléka přidáme vanilkový pudink (Zlatý klas), promícháme a přilijeme k vroucímu mléku. Uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně k němu přidáváme uvařený pudink, kakao a vyšleháme hladký krém. Krém rovnoměrně natřeme na piškoty.

Příprava krému

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů  cukr vanilkový 10 gramů

Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha a rozetřeme ji na povrch zákusku. Vidličkou uděláme ozdobné rýhování a dáme zchladit. Pokrájíme na kostky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit