svetvemne.cz

Grankový zákusek

    

Zákusek s grankovým korpusem a hustým grankovým krémem, zdobený bílkovou pěnou.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 kusy  cukr vanilkový 10 gramů  cukr krystalový 180 gramů  olej slunečnicový 80 mililitrů  mléko 120 mililitrů  mouka hladká 280 gramů  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů  kakao instantní 5 polévkových lžic

Oddělíme si žloutky od bílků. K žloutkům přidáme vanilkový a krystalový cukr, olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, granko a spolu utřeme. Nakonec přidáme zvlášť ušlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

Příprava těsta

2. 

Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučený plech, pečeme asi 20 minut.

3. 

povidla meruňková 200 gramů

Upečený plát necháme trochu vychladnout a potřeme ho kyselejší marmeládou.

4. Příprava krému

mléko 400 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  máslo 250 gramů  kakao instantní 12 polévkových lžic  cukr práškový 3 polévkové lžíce

1/4 mléka odlijeme zvlášť do misky a zbylé dáme vařit. Do oddělené 1/4 mléka přimícháme pudink, žloutky, pořádně promícháme, přilijeme k vařícímu mléku a uvaříme hustý pudink. Pudink necháme vychladnout. Po vychladnutí přimícháme změklé máslo s cukrem a grankem. Vyšleháme hladký krém.

Příprava krému

5. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený plát.

6. Příprava bílkové pěny

vaječný bílek 4 kusy  cukr práškový 250 gramů

Nad párou vyšleháme bílky s cukrem dotuha.

Příprava bílkové pěny

7. 

Bílkovou pěnu ozdobně nastříkáme na povrch zákusku.

8. 

čokoláda

Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit