svetvemne.cz

Medové řezy s ořechovým griliášem

     

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Aroma vanilková1polévková lžíce
Citronová šťáva2polévkové lžíce
Cukr práškový420gramů
Cukr vanilkový24gramů
Med170gramů
Mléko2polévkové lžíce
Mléko600mililitrů
Mouka hladká560gramů
Máslo730gramů
Ořechy vlašské400gramů
Rum1polévková lžíce
Soda bikarbona2čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Škrob kukuřičný70gramů

1. 

mouka hladká 500 g  cukr práškový 200 g  soda bikarbona 2 ČL  cukr vanilkový 12 g  máslo 200 g  med 70 g  mléko 2 PL  rum 1 PL  vejce slepičí 2 ks

V misce smícháme mouku, cukr, jedlou sodu. Přimícháme rozpuštěné máslo, med, mléko, rum a vejce.

2. 

Uhněteme hladké těsto, které dáme na 15 minut zchladit, aby se s ním lépe pracovalo.

3. Ořechový griliáš

ořechy vlašské 400 g  cukr práškový 60 g  cukr vanilkový 12 g  med 100 g  máslo 130 g

Během chladnutí těsta připravíme ořechový griliáš. Na pánev dáme najemno nasekané ořechy s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo a med. Za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, dokud se máslo a med nerozpustí a cukr nezačne zlehka karamelizovat a následně odstavíme z ohně.

Ořechový griliáš

4. 

Vychlazené těsto rozdělíme na dvě stejné části, rozválíme je a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pokud se těsto při přenášení na plech roztrhne, nevadí, na plechu ho rukama spojíme. První plát vložíme do trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 8 minut, dokud nezačne plát zlátnout.

5. 

Zatímco se první plát peče, na druhý rozválený plát na plechu rovnoměrně naneseme ořechový griliáš a také ho upečeme.

6. Příprava krému

mléko 600 ml  škrob kukuřičný 70 g  mouka hladká 60 g  citronová šťáva 2 PL  aroma vanilková 1 PL

V troše studeného mléka si rozmícháme kukuřičný škrob, mouku a přilijeme k vařícímu se mléku. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do teplé kaše vmícháme citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Za občasného míchání necháme vychladnout.

Příprava krému

7. 

máslo 400 g  cukr práškový 160 g

V misce utřeme změklé máslo s cukrem. Postupně k máslu přimícháváme vychladlou kaši.

8. 

Na plát bez griliáše rovnoměrně rozetřeme krém a ten přikryjeme plátem s griliášem. Zákusek dáme do ledničky, nejlepší je o za dny, když zákusek změkne.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit