Tvarohový zákusek s broskvemi a sněhem
Výborný šťavnatý koláč s broskvemi a tvarohem.
recept,fotorecept,broskev,tvaroh jemný nízkotučný,skořice mletá,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
broskev | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 130 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 100 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
sůl | - | ||
tvaroh jemný nízkotučný | 400 | gramů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 25 | gramů |
Recept
1.
máslo 100 gramů • cukr krystalový 70 gramů • cukr vanilkový 12 gramů • vejce slepičí 2 kusy • mouka hladká 100 gramů • škrob kukuřičný 25 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • sůl
Máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce, hladkou mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva a špetku soli - vše spolu smícháme a vypracujeme těsto.
2.
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 180 °C 20 minut.
3.
broskev 500 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 400 gramů • cukr krystalový 30 gramů
Zatímco se peče těsto, broskve omyjeme, nakrájíme je na plátky. V misce smícháme tvaroh s cukrem.
4.
Ovoce rozložíme na upečené těsto.
5.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 30 gramů
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který smícháme s cukrem. Sladký sníh pomalu zapracujeme do tvarohu.
6.
Tvarohovým krémem potřeme broskve. Koláč přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut. Necháme vychladnout. Podáváme posypané skořicí nebo kakaem.
Dobrou chuť!