RECEPTY

Skořicový řez

Skořicový řez

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zákusek z piškotového těsta se skořicovým krémem

recept,fotorecept,cukr skořicový,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

130

523

gramů

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr skořicový

20

76

gramů

kcal

cukr vanilkový

8

29

gramů

kcal

kakao - prášek

4

123

polévkové lžíce

kcal

mouka polohrubá

80

285

gramů

kcal

rum

3

108

polévkové lžíce

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

tvaroh jemný nízkotučný

200

180

gramů

kcal

vaječný bílek

4

68

kusy

kcal

vaječný žloutek

4

228

kusy

kcal

voda

4

0

polévkové lžíce

kcal

ztužovač šlehačky

10

35

gramů

kcal

škrob kukuřičný

1

55

polévková lžíce

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  voda 4 polévkové lžíce

Žloutky utřeme s vodou, přidáme cukr a vanilkový cukr. Promícháme.

Žloutky utřeme s vodou, přidáme cukr a...

2. 

mouka polohrubá 80 gramů  kakao - prášek 4 polévkové lžíce  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

V misce smícháme mouku s kakaem a se škrobovou moučkou. Sypkou směs zapracujeme do žloutkového krému.

V misce smícháme mouku s kakaem a se škrobovou...

3. 

vaječný bílek 4 kusy

Z bílků vyšleháme hustý sníh, který přimícháme do těsta. Spolu vše promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.

Z bílků vyšleháme hustý sníh, který...

4. 

cukr moučkový

Korpus pečeme na 180 °C 10 minut. Upečené těsto opatrně překlopíme na utěrku poprášenou cukrem.

Korpus pečeme na 180 °C 10 minut. Upečené...

5. 

cukr skořicový 20 gramů  cukr krystalový 30 gramů  rum 3 polévkové lžíce  tvaroh jemný nízkotučný 200 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů

Krém připravíme smícháním skořicového cukru s cukrem, tvarohem a vyšlehanou šlehačkou. Do smetany na šlehání během šlehání přidáme ztužovač šlehačky.

Krém připravíme smícháním skořicového...

6. 

Krém natřeme na korpus. Korpus potom v polovině přeložíme a jemně přimáčkneme.

Krém natřeme na korpus. Korpus potom v polovině...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit