Skořicový řez

Zákusek z piškotového těsta se skořicovým krémem
recept,fotorecept,cukr skořicový,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 130 523 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr skořicový | 20 76 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 8 29 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 4 123 | polévkové lžíce kcal | |
mouka polohrubá | 80 285 | gramů kcal | |
rum | 3 108 | polévkové lžíce kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
tvaroh jemný nízkotučný | 200 180 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 4 0 | polévkové lžíce kcal | |
ztužovač šlehačky | 10 35 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 1 55 | polévková lžíce kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • voda 4 polévkové lžíce
Žloutky utřeme s vodou, přidáme cukr a vanilkový cukr. Promícháme.

2.
mouka polohrubá 80 gramů • kakao - prášek 4 polévkové lžíce • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce
V misce smícháme mouku s kakaem a se škrobovou moučkou. Sypkou směs zapracujeme do žloutkového krému.

3.
vaječný bílek 4 kusy
Z bílků vyšleháme hustý sníh, který přimícháme do těsta. Spolu vše promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.

4.
Korpus pečeme na 180 °C 10 minut. Upečené těsto opatrně překlopíme na utěrku poprášenou cukrem.

5.
cukr skořicový 20 gramů • cukr krystalový 30 gramů • rum 3 polévkové lžíce • tvaroh jemný nízkotučný 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů
Krém připravíme smícháním skořicového cukru s cukrem, tvarohem a vyšlehanou šlehačkou. Do smetany na šlehání během šlehání přidáme ztužovač šlehačky.

6.
Krém natřeme na korpus. Korpus potom v polovině přeložíme a jemně přimáčkneme.

Dobrou chuť!