Skořicový řez
Zákusek z piškotového těsta se skořicovým krémem
recept,fotorecept,cukr skořicový,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 130 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
cukr skořicový | 20 | gramů | |
cukr vanilkový | 8 | gramů | |
kakao - prášek | 4 | polévkové lžíce | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
rum | 3 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
tvaroh jemný nízkotučný | 200 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 4 | polévkové lžíce | |
ztužovač šlehačky | 10 | gramů | |
škrob kukuřičný | 1 | polévková lžíce |
Recept
1.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 8 gramů • voda 4 polévkové lžíce
Žloutky utřeme s vodou, přidáme cukr a vanilkový cukr. Promícháme.
2.
mouka polohrubá 80 gramů • kakao - prášek 4 polévkové lžíce • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce
V misce smícháme mouku s kakaem a se škrobovou moučkou. Sypkou směs zapracujeme do žloutkového krému.
3.
vaječný bílek 4 kusy
Z bílků vyšleháme hustý sníh, který přimícháme do těsta. Spolu vše promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.
4.
Korpus pečeme na 180 °C 10 minut. Upečené těsto opatrně překlopíme na utěrku poprášenou cukrem.
5.
cukr skořicový 20 gramů • cukr krystalový 30 gramů • rum 3 polévkové lžíce • tvaroh jemný nízkotučný 200 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů
Krém připravíme smícháním skořicového cukru s cukrem, tvarohem a vyšlehanou šlehačkou. Do smetany na šlehání během šlehání přidáme ztužovač šlehačky.
6.
Krém natřeme na korpus. Korpus potom v polovině přeložíme a jemně přimáčkneme.
Dobrou chuť!