RECEPTY

Třešňový zákusek

Třešňový zákusek

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Krémový zákusek z čerstvých třešní.

recept,fotorecept,třešně,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

80

311

gramů

kcal

cukr moučkový

2

78

polévkové lžíce

kcal

kakao - prášek

3

46

čajové lžičky

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

mouka polohrubá

60

214

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

třešně

300

195

gramů

kcal

vejce slepičí

5

440

kcal

ztužovač šlehačky

1

??

balení

kcal

čokoláda

0

??

kcal

 

Recept

1. Příprava třešní a těsta na korpus

třešně 300 gramů  vejce slepičí 5 ks  mouka polohrubá 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  cukr moučkový 80 gramů

Třešně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem. Přimícháme připravenou mouku a sníh z bílků.

Třešně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme....

2. Pečení korpusu

kakao - prášek 1 čajová lžička

1/3 piškotového těsta smícháme s kakaem

1/3 piškotového těsta smícháme s kakaem...

3. 

Kakaové těsto vložíme do středu větší formy na pečení koláčů. Formu podle potřeby vymažeme máslem a vysypeme moukou. V uvedeném receptu je použita silikonová forma, tu nemusíme vymazat ani vysypat moukou.

Kakaové těsto vložíme do středu větší...

4. 

Kolem tmavého těsta nalijeme původní světlé těsto. Na obě těsta poklademe připravené třešně.

Kolem tmavého těsta nalijeme původní světlé...

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 15...

6. Tvarohovo-smetanová náplň

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  1 balení  tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem. Tvaroh utřeme s cukrem, vmícháme šlehačku.

Smetanu ke šlehání vyšleháme spolu se...

7. 

kakao - prášek 2 čajové lžičky

Bílou náplň naneseme na střed upečeného, vychlazeného korpusu v přiměřeném množství (asi 1/3). Pak do zbytku náplně vmícháme kakao ...

Bílou náplň naneseme na střed upečeného,...

8. 

... a tuto tmavou náplň naneseme kolem bílé.

... a tuto tmavou náplň naneseme kolem bílé....

9. 

čokoláda

Hotový zákusek posypeme strouhanou čokoládou.

Hotový zákusek posypeme strouhanou čokoládou....

10. 

Zákusek uložíme na několik hodin do lednice a pak podáváme.

Zákusek uložíme na několik hodin do lednice a...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit