svetvemne.cz

Třešňový koláč

     

Recept na přípravu rychlého koláče z třešní na pudinku ze zakysané smetany.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový50gramů
Cukr krystalový2polévkové lžíce
Cukr krystalový1čajová lžička
Mouka hladká250gramů
Máslo100gramů
Pudink vanilkový40gramů
Skořice mletá½čajové lžičky
Smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
Sůl1špetka
Třešně250gramů
Vejce slepičí2kusy

1. 

mouka hladká 250 g  vejce slepičí 2 ks  cukr krystalový 50 g  máslo 100 g  sůl 1 špetka

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto.

3. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 g  cukr krystalový 2 PL  pudink vanilkový 40 g

Smetanu, cukr a pudinkový prášek spolu utřeme.

4. 

Smetanový krém vlijeme na těsto.

5. 

třešně 250 g  cukr krystalový 1 ČL  skořice mletá ½ ČL

Na těsto dáme vypeckované třešně, které posypeme cukrem a skořicí.

6. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit