svetvemne.cz

Třešňový koláč

Třešňový koláč

    

Recept na přípravu rychlého koláče z třešní na pudinku ze zakysané smetany.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 50 gramů  máslo 100 gramů  sůl 1 špetka

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto.

3. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  pudink vanilkový 40 gramů

Smetanu, cukr a pudinkový prášek spolu utřeme.

4. 

Smetanový krém vlijeme na těsto.

5. 

třešně 250 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  skořice mletá ½ čajové lžičky

Na těsto dáme vypeckované třešně, které posypeme cukrem a skořicí.

6. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

cukr krystalový50gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr krystalový1čajová lžička
mouka hladká250gramů
máslo100gramů
pudink vanilkový40gramů
skořice mletá½čajové lžičky
smetana kyselá (14-18% tuku)400gramů
sůl1špetka
třešně250gramů
vejce slepičí2kusy

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit