Třešňový koláč

Recept na přípravu rychlého koláče z třešní na pudinku ze zakysané smetany.
recept,fotorecept,mouka hladká,máslo,smetana kyselá (14-18% tuku),třešně,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
10
Hmotnost porce
124 g
Energie porce
307 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 400 640 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
třešně | 250 163 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 50 gramů • máslo 100 gramů • sůl 1 špetka
Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2.
Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto.

3.
smetana kyselá (14-18% tuku) 400 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • pudink vanilkový 40 gramů
Smetanu, cukr a pudinkový prášek spolu utřeme.

4.
Smetanový krém vlijeme na těsto.

5.
třešně 250 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • skořice mletá ½ čajové lžičky
Na těsto dáme vypeckované třešně, které posypeme cukrem a skořicí.

6.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!