Třešňové Clafoutis

Jemná, smetanov-máslová třešňová bublanina na francouzský způsob.
recept,fotorecept,třešně,máslo,máslo,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 115 463 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 128 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
třešně | 300 195 | gramů kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
třešně 300 gramů • cukr krystalový 40 gramů
Třešně omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Promícháme.

2.
vaječný žloutek 2 kusy • vejce slepičí 2 kusy • mouka polohrubá 100 gramů • cukr krystalový 75 gramů • máslo 80 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů
Žloutky, vajíčka, mouku a cukr dobře vymícháme. Přimícháme rozpuštěné máslo, mléko a smetanu na šlehání.


4.
Těsto nalijeme do mísy a poklademe do něj třešně.

5.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 - 45 minut.

6.
Clafoutis servírujeme jemně teplý. Velmi chutný je i studený, vychlazený v lednici.

Dobrou chuť!