svetvemne.cz

Čočkovo-bramborový prívarok

     

Recept ze slovenské kuchyně - prívarok z čočky a brambor.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
brambory300gramů
cukr krystalový1čajová lžička
mléko250mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
ocet0
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl1čajová lžička
sůl0
voda1.5litru
čočka150gramů

1. 

čočka 150 gramů  voda 1.5 litru  brambory 300 gramů  sůl 1 čajová lžička

Čočku přebereme a odstraníme z ní nečistoty. Na sítku ji pod tekoucí vodou propláchneme, vložíme ji do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme ji cca 45 minut. Přidáme očištěné, umyté a nakrájené brambory a sůl. Vaříme do změknutí brambor.

2. 

mléko 250 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mouka hladká 2 polévkové lžíce  ocet  sůl  cukr krystalový 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku vlijeme do čočky a za stálého míchání uvedeme do varu. Pokud máme rádi prívarok kyselejší můžeme přidat ocet. Podle chuti také dosolíme.

3. 

Podáváme se sekanou, případně opečenou klobásou či párkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit