Třešňový koláč s rebarborou

Recept na přípravu chutného koláče z jemného těsta, třešní a rebarbory.
recept,fotorecept,třešně,rebarbora,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
9
Hmotnost porce
246 g
Energie porce
414 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 4 156 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 350 1215 | gramů kcal | |
máslo | 165 1212 | gramů kcal | |
rebarbora | 250 50 | gramů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
třešně | 1 650 | kilogram kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal | |
voda | 2.5 0 | decilitru kcal | |
škrob bramborový | 3 35 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
mouka hladká 350 gramů • vaječný žloutek 3 kusy • máslo 150 gramů • cukr moučkový 60 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli umícháme těsto.

2.
Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.


5.
rebarbora 250 gramů
Z rebarbory oloupeme vrchní vlákna a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme k třešním.


7.
voda 2.5 decilitru • škrob bramborový 3 polévkové lžíce
Ve studené vodě utřeme škrob a přilijeme k ovoci.

8.
Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme do přibližného tvaru plechu na pečení. Položíme na pekáč a roztáhneme ke krajům do takové výšky, aby nepřetekla náplň. Ovocnou směs vylijeme na těsto a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu.

9.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!