svetvemne.cz

Třešňový koláč s rebarborou

     

Recept na přípravu chutného koláče z jemného těsta, třešní a rebarbory.

Ukuchtil

Počet porcí

9

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr práškový60gramů
Cukr práškový4polévkové lžíce
Mouka hladká350gramů
Máslo165gramů
Rebarbora250gramů
Sůl¼čajové lžičky
Třešně1kilogram
Vaječný žloutek3kusy
Voda2.5decilitru
Škrob bramborový3polévkové lžíce

1. 

mouka hladká 350 g  vaječný žloutek 3 ks  máslo 150 g  cukr práškový 60 g  sůl ¼ ČL

Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli umícháme těsto.

2. 

Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.

3. 

máslo 15 g

Pekáč vymažeme máslem.

4. 

třešně 1 kg

Třešně omyjeme a vypeckujeme.

5. 

rebarbora 250 g

Z rebarbory oloupeme vrchní vlákna a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme k třešním.

6. 

cukr práškový 4 PL

K ovoci přidáme cukr a zamícháme.

7. 

voda 2.5 dl  škrob bramborový 3 PL

Ve studené vodě utřeme škrob a přilijeme k ovoci.

8. 

Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme do přibližného tvaru plechu na pečení. Položíme na pekáč a roztáhneme ke krajům do takové výšky, aby nepřetekla náplň. Ovocnou směs vylijeme na těsto a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu.

9. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit