svetvemne.cz

Třešňový koláč s rebarborou

    

Recept na přípravu chutného koláče z jemného těsta, třešní a rebarbory.

Ukuchtil

Počet porcí

9

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr práškový60gramů
cukr práškový4polévkové lžíce
mouka hladká350gramů
máslo165gramů
rebarbora250gramů
sůl¼čajové lžičky
třešně1kilogram
vaječný žloutek3kusy
voda2.5decilitru
škrob bramborový3polévkové lžíce

1. 

mouka hladká 350 gramů  vaječný žloutek 3 kusy  máslo 150 gramů  cukr práškový 60 gramů  sůl ¼ čajové lžičky

Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli umícháme těsto.

2. 

Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.

3. 

máslo 15 gramů

Pekáč vymažeme máslem.

4. 

třešně 1 kilogram

Třešně omyjeme a vypeckujeme.

5. 

rebarbora 250 gramů

Z rebarbory oloupeme vrchní vlákna a nakrájíme ji na malé kousky. Přidáme k třešním.

6. 

cukr práškový 4 polévkové lžíce

K ovoci přidáme cukr a zamícháme.

7. 

voda 2.5 decilitru  škrob bramborový 3 polévkové lžíce

Ve studené vodě utřeme škrob a přilijeme k ovoci.

8. 

Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme do přibližného tvaru plechu na pečení. Položíme na pekáč a roztáhneme ke krajům do takové výšky, aby nepřetekla náplň. Ovocnou směs vylijeme na těsto a rovnoměrně rozložíme po celém povrchu.

9. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit