Rebarborové muffiny
Svěží koláčky s chutnou kyselou rebarborou.
recept,fotorecept,rebarbora,mouka hladká,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Muffiny,
Muffiny
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr třtinový | 120 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
rebarbora | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
2.
mouka hladká 250 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • cukr třtinový 120 gramů
Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, cukr a promícháme.
3.
K sypké směsi přimícháme 2/3 připravené rebarbory.
4.
vejce slepičí 3 kusy • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • olej slunečnicový 80 mililitrů
Vejce smícháme s mlékem a olejem. Tekutou směs přimícháme k sypké a vypracujeme hladké těsto.
5.
Košíčky na pečení muffinů vložíme do muffinových forem nebo do plechu na pečení muffinů. Naplníme je do dvou třetin těstem.
6.
Na povrch rovnoměrně rozdělíme zbytek rebarbory.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Po upečení pocukrujeme a vychlazené podáváme.
Dobrou chuť!