RECEPTY

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Svěží koláčky s chutnou kyselou rebarborou.

recept,fotorecept,rebarbora,mouka hladká,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,Muffiny,

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr třtinový120gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka hladká250gramů
olej slunečnicový80mililitrů
rebarbora200gramů
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

rebarbora 200 gramů

Stonky rebarbory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na malé kousky.

2. 

mouka hladká 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  cukr třtinový 120 gramů

Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek, cukr a promícháme.

3. 

K sypké směsi přimícháme 2/3 připravené rebarbory.

4. 

vejce slepičí 3 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  olej slunečnicový 80 mililitrů

Vejce smícháme s mlékem a olejem. Tekutou směs přimícháme k sypké a vypracujeme hladké těsto.

5. 

Košíčky na pečení muffinů vložíme do muffinových forem nebo do plechu na pečení muffinů. Naplníme je do dvou třetin těstem.

6. 

Na povrch rovnoměrně rozdělíme zbytek rebarbory.

7. 

cukr moučkový

Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Po upečení pocukrujeme a vychlazené podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie