svetvemne.cz

Kynutý rebarborový osúch s džemem

     

Chutný koláč, vespod křupavý, na povrchu jemný a nakyslý.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr krystalový30gramů
Cukr práškový
Droždí čerstvé15gramů
Džem ovocný150gramů
Mléko150mililitrů
Mouka hladká300gramů
Olej slunečnicový70mililitrů
Olej slunečnicový
Rebarbora200gramů

1. 

mléko 150 ml  cukr krystalový 1 ČL  droždí čerstvé 15 g

V teplém mléce s trochou cukru necháme vzejít droždí.

2. 

mouka hladká 300 g  cukr krystalový 30 g

Do mísy nasypeme mouku a cukr.

3. 

olej slunečnicový 70 ml

Přilejeme olej a kvásek. Těsto promícháme a pokud je příliš husté, dolejeme ještě trochu (50 ml) mléka.

4. 

Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout.

5. 

rebarbora 200 g

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

6. 

olej slunečnicový

Do plechu na pečení (42 x 38 cm) si připravíme pečící papír. Vložíme do něj těsto a pomocí rukou potřených olejem těsto roztáhneme, případně rozválíme malým válečkem na válení v plechu.

7. 

džem ovocný 150 g

Na těsto natřeme řídký džem.

8. 

Na džem rozložíme rebarboru.

9. 

cukr práškový

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit