Kynutý rebarborový osúch s džemem

Chutný koláč, vespod křupavý, na povrchu jemný a nakyslý.
recept,fotorecept,rebarbora,Koláče,
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr krystalový | 30 121 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
droždí čerstvé | 15 16 | gramů kcal | |
džem ovocný | 150 365 | gramů kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 70 630 | mililitrů kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
rebarbora | 200 40 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko 150 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 15 gramů
V teplém mléce s trochou cukru necháme vzejít droždí.


3.
olej slunečnicový 70 mililitrů
Přilejeme olej a kvásek. Těsto promícháme a pokud je příliš husté, dolejeme ještě trochu (50 ml) mléka.

4.
Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout.


6.
Do plechu na pečení (42 x 38 cm) si připravíme pečící papír. Vložíme do něj těsto a pomocí rukou potřených olejem těsto roztáhneme, případně rozválíme malým válečkem na válení v plechu.


8.
Na džem rozložíme rebarboru.

9.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!