svetvemne.cz

Kynutý rebarborový osúch s džemem

    

Chutný koláč, vespod křupavý, na povrchu jemný a nakyslý.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový30gramů
cukr práškový-
droždí čerstvé15gramů
džem ovocný150gramů
mléko150mililitrů
mouka hladká300gramů
olej slunečnicový70mililitrů
olej slunečnicový-
rebarbora200gramů

1. 

mléko 150 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 15 gramů

V teplém mléce s trochou cukru necháme vzejít droždí.

2. 

mouka hladká 300 gramů  cukr krystalový 30 gramů

Do mísy nasypeme mouku a cukr.

3. 

olej slunečnicový 70 mililitrů

Přilejeme olej a kvásek. Těsto promícháme a pokud je příliš husté, dolejeme ještě trochu (50 ml) mléka.

4. 

Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout.

5. 

rebarbora 200 gramů

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

6. 

olej slunečnicový

Do plechu na pečení (42 x 38 cm) si připravíme pečící papír. Vložíme do něj těsto a pomocí rukou potřených olejem těsto roztáhneme, případně rozválíme malým válečkem na válení v plechu.

7. 

džem ovocný 150 gramů

Na těsto natřeme řídký džem.

8. 

Na džem rozložíme rebarboru.

9. 

cukr práškový

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit