Pažitkové housky z kynutého těsta

Jednoduché a rychlé housky z kynutého těsta. Kynuté těsto si můžeme připravit i v domácí pekárně.
recept,fotorecept,mouka hladká,pažitka,Slané pečivo
Slané pečivo
Ingredience
Ingredience
cibule | 50 22 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 21 22 | gramů kcal | |
mouka hladká | 500 1735 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
pažitka | 2 16 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 250 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
mouka hladká 500 gramů • máslo 50 gramů
Do misky dáme mouku, přidáme na menší kousky nakrájené máslo.

2.
voda 250 mililitrů • pažitka 2 polévkové lžíce • cibule • cibule 50 gramů • droždí čerstvé 21 gramů • sůl 1 čajová lžička
Do mouky přidáme vlažnou vodu, polovinu kostky droždí, nadrobno nakrájenou pažitku a cibuli. Osolíme.

3.
Vše spolu dobře rukou promícháme, těsto bude takové tužší. Vařečkou vypracujeme. Těsto v misce zakryjeme kuchyňskou utěrkou, položíme na 30 minut na teplé místo vykynout.

4.
Plech vyložíme papírem na pečení. Z vykynutého těsta tvarujeme housky, které po obvodu jemně nožíkem nakrojíme. Nakrojením se těsto lépe upeče.

5.
Housky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 30 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!