RECEPTY

Pletýnky

Pletýnky

Nadýchané pečivo, které nesmí chybět na svátečním stole.

recept,fotorecept,mléko,mouka hladká,Slané pečivo

Slané pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Slané pečivo  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé20gramů
mléko300mililitrů
mouka hladká500gramů
mák mletý-
máslo20gramů
semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)-
sůl1čajová lžička
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. Příprava kvásku

mléko 300 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

V mléce rozdrobíme droždí, přidáme cukr. Kvásek necháme vykynout.

2. Těsto

mouka hladká 500 gramů  máslo 20 gramů  vaječný žloutek 1 kus  sůl 1 čajová lžička

V misce smícháme mouku s kváskem, přidáme žloutek, máslo a sůl. Vypracujeme těsto, přikryjeme čistou kuchyňskou utěrkou, necháme ho na teplém místě vykynout.

3. 

Na pomoučeném vále rozdělíme těsto na cca 20 cm dlouhé a 1,5 cm tlusté válečky. Dva válečky překládáme přes sebe, tvarujeme pletýnky.

4. 

mák mletý  semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)

Pletýnky poklademe na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme libovolně mákem, sezamovým semínkem, kmínem, solí.

5. Pečení

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie