Středomořské bochníky

Podle tohoto receptu si snadno připravíte pečené bochníky plněné cherry rajčátky a olivami. Z venku křupavé a uvnitř jemné a chutné.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,mouka polohrubá,Slané pečivo
Slané pečivo
Ukuchtil
Počet porcí
6
Hmotnost porce
195 g
Energie porce
442 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
nízká
Kategorie
Slané pečivo ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
olej olivový | 50 440 | mililitrů kcal | |
olivy s papričkou | 60 80 | gramů kcal | |
rajčata cherry | 125 23 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2.
mouka polohrubá 500 gramů • mléko 250 mililitrů • olej olivový 50 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.

3.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

4.
olivy s papričkou 60 gramů • rajčata cherry 125 gramů
Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníku. Další kroky opakujeme s oběma částmi. Vytvoříme tři pásy, které z části posypeme kousky cherry rajčat, oliv a oregana. Prázdné těsto přeložíme přes posypanou část, okraje zmáčkneme a přeložíme pod bochníky.

5.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.

Dobrou chuť!