svetvemne.cz

Středomořské bochníky

    

Podle tohoto receptu si snadno připravíte pečené bochníky plněné cherry rajčátky a olivami. Z venku křupavé a uvnitř jemné a chutné.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový1polévková lžíce
droždí čerstvé42gramů
mléko350mililitrů
mouka polohrubá1polévková lžíce
mouka polohrubá500gramů
olej olivový50mililitrů
olivy s papričkou60gramů
rajčata cherry125gramů
sůl1čajová lžička

1. 

mléko 100 mililitrů  mouka polohrubá 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  droždí čerstvé 42 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka polohrubá 500 gramů  mléko 250 mililitrů  olej olivový 50 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Ve větší misce smícháme mouku se solí, kváskem, mlékem a olejem.

3. 

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

4. 

olivy s papričkou 60 gramů  rajčata cherry 125 gramů

Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do tvaru obdélníku. Další kroky opakujeme s oběma částmi. Vytvoříme tři pásy, které z části posypeme kousky cherry rajčat, oliv a oregana. Prázdné těsto přeložíme přes posypanou část, okraje zmáčkneme a přeložíme pod bochníky.

5. 

Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit